Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinvrienden/forum/10/groenten/36373/oogsten-van-spruitjes

menu
Tuinadvies
0

Oogsten van spruitjes

Ga naar meest recente reactie

Zeppo

Hoi,

Wij hebben voor de eerste keer spruitjes gezaaid en geplant. Nu zijn ze volgens ons klaar om te oogsten. Ze zien er al groot genoeg uit. We weten eigenlijk niet goed hoe eraan te beginnen. Zou het nog te vroeg zijn om te oogsten? Snij je die gewoon af van de stok? Iemand wat tips?

Alvast bedankt!

Groetjes

zaterdag 11 september 2010 - 18:46

Lam

Keurig om nu al sruiten te kunnen oogsten , een gewoonte is om er eerst de nachtvorst over te laten gaan.Maaar dat tegenwoodig niet meer nodig zijn, ze zijn al overal te koop.
Bij het oogsten gewoon afbreken door ze op zij te drukken van de stam.
Eet smakelijk.
dinsdag 14 september 2010 - 15:08

Zeppo

Bedankt voor uw advies,

Groetjes,
woensdag 15 september 2010 - 21:02

Hvc

best oogsten van onder naar boven - dwz eerst van onder aan de stam beginnen

persoonlijk lijkt het bij enigzins vroeg om nu al te oogsten - wij wachten altijd tot na de eerste (beginnende) nachtvorst (november) - dan is de smaak nog exponentieel beter

mgv

hvc
zondag 19 september 2010 - 10:28

FransNL

Zo vroeg hoeft dat niet nu ook weer niet te zijn hvc . Het ligt er maar aan welk ras spruitkool je hebt geplant. Mijn eerste spruiten zijn nu ook (bijna) goed om te oogsten.

Even een tip.

Wat ik bijvoorbeeld al enkele jaren doe is een mix van 4 verschillende F1 hybride spruitkolen zaaien die een min of meer overlappende periode hebben wat de oogstperiode van de spruiten betreft. Op die manier heb je over een langere tijd spruitjes uit je tuin. Zaadhandel vanderWal bijvoorbeeld maakt het je daarbij makkelijk door zoiets in één zakje te leveren. In één zakje zit een mix van 4 soorten F1 hybride spruitkool zaden waarvan de spruiten oogstbaar zijn vanaf eind september tot in februari.

zondag 19 september 2010 - 11:58

Zeppo

Bedankt voor de tip.

Ondertussen hebben onze eerste spruitjes ons lekker gesmaakt.

groetjes, Zeppo
donderdag 23 september 2010 - 20:21

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken