Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Was vergeten dat ik in een hoekje radijzen gezaaid had. De soort is ijskegelradijs (rettich), zaad dat ik van iemand gekregen had.
Nu is mijn vraag: hoe groot mag die eigenlijk worden om nog goed te smaken. Ik heb er een paar uit de grond gehaald. Er zijn kleintjes bij, grote (genre wortel) en er zijn er waar mijn hand niet rond kan.
Wat moet eigenlijk de grootte van deze radijs zijn ( ik ken enkel maar de rode bolletjes-radijzen) Zijn die eigenlijk wel goed om op te eten? Zoja, welke grootte dan.
Ik heb van eentje geproefd, vond die nogal bitter smaken.
Rammenas is éénjarige kruidachtige plant. Het gewas kan 30 tot 40 cm groot worden. Het vlees is altijd wit, maar de schil kan wit, zwart, bruinzwart of roze van kleur zijn
De smaak van rammenas
kan je lichtelijk vergelijken met een radijs,
Maar is een zeer gezonde groente,voor vele kwaaltjes goed.
Esem,
en de radijsjes best niet te groot laten worden
ze worden taai en hol van binnen en de smaak is dan ook niet meer zo intens
een grote van ongeveer 1,5 cm doormeter is ruin voldoende
Bowie, wij zijn bijna buren hé, wel die rettich heb ik ook . Ik heb die van een duitse ruil , maar ik heb er ook van iemand die in zele zaterdags op de zandberg staat. Daar zaad in pakjes gekocht aan 10 ct. voor een pakje. Kom je soms op die markt?
maar als je die nu oogst en raspt dan is die zo piquant, wel doe er een yoghourt saus bij waar je olijfolie, zonnebloemolie, balsamiquo azijn, bislook, wat honing, peper en grofzeezout in doet. Op slag is gans het piquante weg, zeer lekker bij een ijbergsla