Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Nu de eerste tomaten beginnen te rijpen, zitten er af en toe melige tomaten tussen. En best vreemd , want niet alle tomaten van dezelfde tros zijn melig. Ik zie eigenlijk als ze groen zijn al van die witte lijnen in de schil lopen, en ik denk dat dat de melige tomaten worden. Heeft dat te maken met de manier van water geven, mesten of wat?
Ik vond in een studie het volgende: Zoetheid, meligheid en scheuren zijn alle gerelateerd aan de balans tussen de import van assimilaten (suikers) en water in de vrucht tijdens een bepaald ontwikkelingsstadium van de vrucht.
Meligheid kan verschillende oorzaken hebben: - Afhankelijk van het ras - Te veel water gegeven - Te weinig kaliummeststof in de grond - Te rijp - Te groot (Bonken) Sommige rassen kan je beter iets onrijp eten, omdat ze anders melig en minder lekker zijn.
ik had de eerste tomaten van de Silvery Fir tree, en de Black plum, van beide had ik iets anders verwacht. Maar er moeten er nog veel afrijpen, dus wie weet dat daar de smaak ook beter van is.