Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Goeden dag iedereen,vroeger zaaide mijn vader raapkool of koolraap wij noemde het raapkool,en diende voor in de winter voor de konijnen het waren dikke geel de grote van knolselder,mijn moeder maakte dat ook klaar voor ons in stukjes gesneden en met een witte saus,ik vond dat supper.Het is nu niet mijn bedoeling om een nieuw kook programa op te starten.Wel had ik graag geweten waar men dat zaad nog kan kopen,het is ook voor de cavia's en voor mij...... groetjes Richard
De eerste maal dat ik met de wagen buiten kom rijd ik naar Aveve in leuven of Kampenhout. Onze Hollandse vriend is bedankt om te antwoorden,maar dat is wel iets te ver. bedankt en groetjes Richard
Oh Heerlijk.... koolraap.... doet me inderdaad aan "vroeger" denken..... Koolraap schillen en in repen snijden en dan koken in water met wat zout zodat ze van grijs naar de kleur oranje gaan. Dan zijn ze zacht en dan een BOTERsausje erover.......mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
.
Zou ik ook wel eens willen zaaien......... ook eens even snel langs Aveve gaan..... en hopen dat ze ze daar verkopen.........
IK heb gezien op google en gevonden op afbeelding( koolrabi superschmelz van bakker,er stond zefs bij als ze staan in goede bemeste grond worden ze tot 10 kg.Die mijn vader vroeger zaaide hadden geel vruchtvlees,en ik vond het ook zo lekker,apart van smaak ik geloof ook je lust het of je lust het niet,mijn vrouw die lust het niet maar dat is niets dan eet ik die van haar ook op. groetjes Richard
koolrabi is een soort raap die in het voorjaar gekweekt word, is een bol die bovengronds op de wortel groeit, kan ook in het najaar gekweekt worden. Rapen worden in het najaar gekweekt, er zijn rapen speciaal voor keukengebruik.
Het zijn zoals Mandy zegt ook verschillende planten/groenten. De koolraap is een echte wortelknol en de koolrabi ontstaat door verdikking van de bovengrondse stengel. Ik heb de koolraap toen ik nog konijnen had een tijd als konijnevoer geplant voor in de winter maar als consumptieraap vond ik hem , net zoals Richard , ook goed smaken. Momenteel teel ik geen koolraap meer maar nog alleen koolrabi van het ras Superschmelz. Deze kunnen inderdaad zeer zwaar worden zonder hard te worden maar dat gaat dan wel ten koste van de smaak . Met anderhalf tot twee kilo hebben ze nog een prima smaak en vind ik ze zwaar genoeg . Superschmelz is prima geschikt om in te vriezen dus dan doe ik ze liever de diepvries in dan dat ik ze laat doorgroeien.
Maar wie kan het verschil tussen koolraap en koolrabi beter uitleggen dan Wikipedia ?
Een boterzachte koolrabi voor de teelt in de vollegrond. Bij goede bemesting kunnen de knollen wel 10 kg zwaar worden. Er kan tot half april gezaaid worden. Kan goed bewaard worden. _____________________________________________________ De fotostaat er niet bij wel bij google maar daarvoor ben ik niet slim genoeg. Inderdaad Frans hierboven zaaide die ook voor konijnen,wij thuis toe noemde die ( ropkoel ) en de bladeren stonden over gans de knol verdeeld en ze stonden ook boven de grond. nog een fijne dag iedereen hopelijk zonder sneeuw groetjes Richard
Ik heb er nog nooit iets gekocht wel al boekjes van gezien,maar als ge de prijzen ziet dan zet je overal gras.Deze namiddag zijn we naar Aarschot geweest en heb daar in een winkel een zakje zaden van koolrabi Superschemlz gekocht 1,30 € Zeer smakekijke,boterzachte reuzen koolrabi van 2_4 kg Door de grootte de vereiste plantafstand aanhouden (dat stond op de achterkant van het zakje) Wat moeten we nu nog meer hebben(foto's volgen later) groetjes Richard