Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Het gewas heeft de opmerkelijke eigenschap vegetatief verder te groeien Je kunt dus gelijktijdig rijp zaad oogsten en blad plukken Het zaad is rijp in september maar valt nogal gemakkelijk uit Daarom gebeurt het nogal eens dat men in het voorjaar jonge plantjes vindt, die uit dat afgevallen zaad ontstaan zijn Deze jonge plantjes kunnen voor de nieuwe oogst gebruilkt worden
Het zijn geen zorgen hoor andre, ik vind het alleen leuk om zaden te oogsten en te ruilen. En als het niet wil, ik heb nog zaad liggen van een ruil met Lisa. Het is een prachtige plant. Bedankt, Paulette
de smaak is gans anders het blad is ook dikker persoonlijk heb ik deze spinazie liever dan de gewone ik maak ze klaar in boter, peper, zout en foelie daarna de gestoofde bladeren in een schel gerookte zalm draaien en serveren met een doodgewone aardappelstoemp
Hoi Tania, Je mag een deel van het zaad wat ik van Lisa gekregen heb wel hebben. De spinazie smaakt sterker dan gewone, maar het oogst ook gemakkelijker omdat het blad groot en dik is en je het gemakkelijk van de plant plukt zonder de plant te beschadigen of uit te trekken. Er zit ook weinig zand e.d. tussen.
Lacegarden bedankt voor het recept, dat lijkt me heerlijk!
het is ook zeer lekker met roereieren je kan het zeer vlug klaarmaken in de micro de blaadjes goed spoelen, in een schaaltj doen, een klein beetje water, kruiden met peper, zout en een beetje nootmuskaat
een paar min in de micro, het overtollige water afgieten, een bejte boter op laten smelten
maar nu ik op stage geweest ben in de Ardèche ga ik ipv boter, zachte olijfolie erop gieten. past bij heel veel vissorten ook. ik heb er ook al een quiche van gemaakt met kaas en light room