Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo, Hier mijn grootste tomaat van dit jaar. Van zaad van Rita,een uitschieter boven de rest. Ik zag hem niet hangen maar toen ik ging plukken zag ik die joekel hangen. Luc kan ik nog veranderen van foto? groetjes [afbeelding verwijderd niet-https]
Amai Angelo,je kan onmiddelijk gevulde tomaat maken voor een heel gezin!Dat is wel een speciaal ras zeker,dat zou ik ook wel willen kunnen kweken!!!!!!
Da zou het zijn! die kleinste en die grootste naast elkaar op de foto! Dat moet wel een zicht zijn! Angelo, breng hem mee de 17de en laat het me weten, dan breng ik die kleine mee en een camera! Ann
Dat is inderdaad een grote kolos,maar Ann,... jammer want de tomaat zit al te gisten als je begrijpt wat ik bedoel Ze werd in het weekend geoogst maar omdat Frankrijk nog een weekje verder ligt heb ik er maar een foto van genomen op de weegschaal maar jammer genoeg is ze al opgegeten en de zaden liggen te gisten. Groetjes Angelo
ik ga kijken in mijn zakken voor Frankrijk , misschien heb ik van diezelfde soort ook nog één, die is ook een stuk over de 1 kg. maar het kan zijn dat ze zelfs niet in Frankrijk geraakt, met de warmte van de laatste dagen is alles dat al rijp was echt supersnel verder beginnen rijpen. Ik heb deze morgen weeral 12 broodzakken moeten wegdoen , het vocht liep uit de tomaten. Dus dat wordt afwachten. Maar er zijn toch iedere keer zaden van genomen. Ja bij prof. gaat dat anders in zijn werk: als die een tentoonsteling doen dan gaan de mooie tomaten een paar dagen daarvoor in koelcellen , zoblijven die tomaten op punt en hebben zijn extra mooie vruchten om te tonen. Bij ons is het zoals ze van de plant komen. superdruk hier, van 5 uur al bezig en gisteren tot het donker werd. We zitten toch al boven de 200 die nog goed zijn. rita
voor het transport naar Frankrijk, om niet te kwetsen. In een broodzak kunnen ze "ademen" , in een plastieken zak komt er condens, dat zou schimmel kunnen geven. Ik neem grote broodzakken als ik pluk, daar gaat met een stift bovenaan de naam van de tomaat op, dus die zit al goed. Dan per 20 zakken( die openblijven staan) gaan die in een houtenkistje. Nu staan ze in een koele kamer, maar zo koel is het er ook niet want ze rijpen zeer zeer vlug aan. rita
Bij mij rijpen ze ook enorm snel af, zonde! Ik zou dat kleintje kunnen meebrengen omdat ik een heel struikje heb en er nog enkele groene en bijna rode aanhangen, ik zou er eentje kunnen plukken nét voor vertrek, hoop ik. Ik ben nu alle dagen bezig met tomaten te prepareren voor in de vriezer te doen en andere te drogen. Ik ben bijna geneigd om ze in de koelkast te zetten om ze wat langer te bewaren, ik hed er nog beloofd aan mensen die ik pas volgend weekend zie. Ik weet dat dat niet goed is voor de smaak maar zou ik niet een deel in de koelkast zetten? Ann
doet dat niet, dat worden echt water tomaten dan. Ik geef nu nergens water als ze aan het rijpen zijn. Ik geef sowieso al zzer weinig water. Maar pluk ze misschien half rijp af, ze gaan dan op hun gemak binnen in huis rijp worden zonder echt overrijp te zijn. Ik ga met de tentoonstelling met veel overrijpe exemplaren zitten. Gans de namiddag van die coulis gemaakt.;en warm boven zo een ketel , ami. En ik kan er niet afblijven. Iedere keer dat ik voorbij onze bureau kom zit ik in die doos met pralines, die zijn al serieus geminderd.
Ik heb nu weer een ander recept , nog lekkerder, en zeer goed voor de lijn, amai, ik denk dat ik morgen naar de lingerie winkel moet, het begint overal te knellen.
een mousse au chocolat met een tomatencoulis , maar met een aphrodisiaque in. Ja, geen zever, echt waar. De geur alleen al .....de rest zeg ik niet of ik vlieg hier af voor aanzetting tot ontucht.
Maar Rita toch meisje,let toch een beetje op hé,waar gaat dat eindigen bij jou?'t zal goed zijn als het tomatenseizoen voorbij zal zijn!!!!!En dan nog zo'n warmte,niet goed voor de chocola en zeker niet als er nog een aphrodisiacum in vermengd wordt!Dat wordt dubbel zweten!!!
Angelo, weet gij nog in welk kleur van papierenvouwzakje deze zaadjes ingepakt waren?Béarn, daar had mijn tante haar buitenverblijf.Dat mijnheertje is al gestorven maar ik zou wel met zijn naaste fam. kunnen telefoneren. Ik heb van dat zakje een paar zeer goede tomaten . Zat het in een groen met wit zakje zoals vroeger in een oude snoepwinkel? Of in een doosje met sigarettenblaadjes , de doos is van sigaretten GITANES(blauwe doos)