Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik heb van het voorjaar zaad gekregen van bieten, ze zijn boven wit en rood, ik had ze nog nooit gezien, ze smaken ong. hetzelfde als rode bieten, hoe kan ik ze bewaren of kan ik ze koken en in de vriezer doen ??????
De oogst voor dewintervoorraad begint in oktober en loopt door tot half november. Het loof laat je er best aan tot het verwelkkt is. Daarna draai je het eraf. Op die manier beschadigd je de groeipunt niet. Dat is belangrijk voor de bewaring want dan zullen de bieten weer een beetje blad vormen. Ze blijven aan de groei, en worden dus zeker niet slecht
Om te bewaren kuil je ze in. Strooi er grond tussen om ze vochtig te houden, want als ze uitdrogen worden ze ongenietbaar vezelig. Je kan ze ook in een kist met zand bewaren. In geen geval mag de vorst bij de bieten kunnen. Enkele graden boven nul is het beste.