Hoi Harken,
Waar het aan ligt weet ik niet. Kan het mij ook niet heugen of ik dit vroeger ook wel had in de weckpotten. De laatste keer dat ik aan het wecken ben geslagen is zo'n 20 jaar geleden
(wat gaat de tijd snel)
Ik ben n.l. helemaal overgestapt op bonen in de diepvries. Persoonlijk vind ik ze uit de diepvries lekkerder, ze blijven n.l. steviger.
Hoe in te vriezen?
Boontjes punten en schoonmaken. Pan met water opzetten en het water laten koken dan de bonen er in, water weer laten koken en dan nog 3 minuten doorkoken.
Een emmer met schoon koud water klaarzetten,
Na de drie minuten kooktijd de bonen in de emmer met koud water overhevelen. (schrikken )
Het kookproces is nu voorbij. De bonen als ze goed zijn afgekoeld, meestal na een minuut of 2/3 even op een schone theedoek leggen om het vocht er goed af te krijgen ( of in een vergiet)
Dan in zakjes in de diepvries doen.
Als je nu de bonen wilt eten: niet laten ontdooien, direct in een pan met water en nog even de kook erover.
Probeer ze!
Groetjes,
Rita