Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
hallo, kent iemand een manier om groene pepers in pot te conserveren, net zoals de groene pepers die je bij je kebab krijgt, ik heb een potje thuis staan waar op staat 45dagen in water, azijn en olie(dacht ik) gelegen maar wat is dat je juiste manier en hoeveelheden water, azijn ea. per hoeveelheid pepers?
bedoel je ze te pekelen? in zout en zuur? in turkije worden heel veel groenten opgelegd op een zelfde manier,(groene tomaten,pepers,augurken,wortelen etc..... ik heb mijn eigen variant,iets snellere methode.... daarvoor neem ik een weckpot waar je de pepers goed vol invult(stevig aandrukken)daar doe je dan een flinke hoeveelheid zout bij,(das wel even uitproberenik doe het nu op het gevoel,is ongeveer een soeplepel(jaja) per pot van 500 ml.dan doe ik daar ongeveer een afgestreken spoeplepel citroenzuurkristallen bij(te koop in turkse winkels)water laten koken en dan direkt in de pot gieten tot de rand van de pot...deksel erop en wegzetten,na ongeveer 2 weken kun je ervan eten.... als je die kristallekes niet hebt neem je gewoon witte azijn en die breng je aan de kook met ongeveer de helft water(maar dat geeft nogal sterke damp,daarom gebruik ik de andere manier)je kan in je water ook verschillende kruiden meekoken en mee in je pot doen,geeft een speciaal en lekker smaakje. laurier past daar goed bij,of rozemarijn...beetje selder etc. paprika is ook heel lekker op deze manier(als je niet van pikant houd) hoop dat ik je een beetje verder heb geholpen? olie doe ik zelf er nooit in,nog nooit gehoord en gezien ook eigenlijk.maar er zijn meerdere manieren natuurlijk. heel lekker is het als je een grote pot met verschillende groenten dooreen maakt(vind ik)worteltjes,bloemkool,pepers,groene tomaten en jonge sperziebonen gebruikt men het meest,paar teentjes look erbij(natuurlijk de hoeveel heden zout en azijn aanpassen aan de grootte)heel lekker bij gebraden vlees en zo....