Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
het zijn kleine aardaapeltjes men kan ze ook als groente gebruiken zal fantastisch smaaken de bolletjes groeien zoals jullie zien tussen de okseltjes in dit omhulsel komt dan de aardappel groetjes lisa
florentinadie yam die welke in de aarde groeit is ook wel leuk heb hem vorzichtshalve aan de muur geplaatst ,die ziet er zo uit corrielaat het is echt gezaait om groente te winnen grtjs,lisa [afbeelding verwijderd niet-https] [img] [afbeelding verwijderd niet-https]
Nu zou ik toch eens de wetenschappelijke naam willen weten van de planten op de foto's. De eerste foto's doen me denken aan een soort van het genus Physalis. De tweede reeks aan het genus Dioscorea (Yam). Niet alle Dioscorea's zijn zo meteen eetbaar. Persoonlijk zou ik me alleen wagen an D batatas (syn. D. oppositifolia) en D. nipponica, de ondergrondse knol en duchtig gekookt. Bij D. bulbifera die bovengronds aan de stengels grote broedbollen maakt is het reeds een kwestie van de juiste varieteit te vinden en de nodige kennis te bezitten om ze te bereiden. mvg, Luk
Enkele jaren terug logeerde hier een meisje uit Swaziland (zuiden van Afrka) en toen zijn we gaan winkelen in de Matonge-wijk in Brussel. De yam die ze kocht was een grote wortel (15 à 20 cm lang), met een zwarte schil en een bleke kleur vanbinnen. Als je schilt, in stukken snijdt en dan kookt lijkt de yam erg op een aardappel, ook de smaak.