Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Je kunt ze groen plukken, maar ze zijn smakelijker en pikanter als ze rood zijn. Ik zou in elk geval niet trekken voordat er tenminste een aantal rood beginnen kleuren.
Als je ze te vroeg zou plukken, dan kan het dat ze ofwel smaakloos zijn, of bitter en niet of heel weinig pikant (en dat was wel een beetje de reden om ze te planten, niet?). Al de stoffen (suikers, capsaicine, enz..) die zorgen dat pepers smakelijk zijn, hebben wat tijd nodig om tot ontwikkeling te komen, ik weet dat het soms moeilijk is, maar geduld wordt hier steeds beloond.
Trouwens, geen enkele peper blijft groen, meestal zal de eindkleur rood zijn, soms ook geel of oranje en heel uitzonderlijk een andere kleur (Chocolate Habanero wordt zoals de naam aangeeft een prachtig melkchocolade bruin).