Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/92/aardappelplaag

Aardappelplaag

Aardappelplaag bestrijden

De aardappelplaag ontstaat bij warm en regenachtig weer. Door het vocht drogen de bladeren trager op en krijgt de gevaarlijke schimmelziekte sneller vat op de onderkant van het aardappelloof. Vanaf juni ontstaan er bruine vlekken op de bladeren en stengels die uiteindelijk rotten. De schimmel verspreidt zich zeer snel via de stengels naar de knollen. De aardappelplaag is zichtbaar op de aardappelknol door ingezonken plekken en de knol zelf is glazig met bruine plekken waarbij deze snel zal rotten. Een aangetast gewas sterft snel af en infecteert zeer snel de overige aardappelplanten.

 


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Aardappelplaag

Dithane - algemeen ziektemiddel

Naar dit product in de webshop

ALGEMEEN ZIEKTEMIDDEL tegen vele soorten van schimmelziektes:
aardappelziekte en tomatenplaag, schurft, roest, …


Breedwerkend ziektemiddel met preventieve werking.
Aanbevolen voor bladziekten op groenten, aardappel- en tomatenplaag, zwartrot en valse meeldauw bij druivelaars, schurft op appel en peer, roestziekten bij bonen en sierplanten, papiervlekkenziekte en purpervlekkenziekte bij prei, .Samenstelling: 75 % mancozeb
Erkenningsnummer: 8055/B
Formulatie: Water dispergeerbaar granulaat

Dosis: 16 - 37 g/10 liter water/100 m²

Inhoud verpakking: 200 g geschikt voor 125 liter water of behandelingsoppervlakte van 1250m²

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Aardappelplaag, Papiervlekkenziekte, Roest op peer, Roestziekte op groenten, Roestziekte op sierplanten, Schimmels op fruit, Schimmels op groenten, Schimmels op sierplanten, Schurft, Valse meeldauw op groenten.