Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/73/paardekastanjemineermot

menu
Tuinadvies

Paardekastanjemineermot

Paardekastanjemineermot bestrijden

Paardekastanjemineermot zorgt al een aantal jaren voor beroering in openbaar groen en bij de tuinliefhebber. De bladeren van paardekastanjes krijgen bruine vlekken en verliezen vervroegd hun blad waardoor ze er erbarmelijk bij staan en jaar na jaar achteruitgaan. De mineermot heeft drie generaties per jaar waarvan de eerste verwacht wordt rond half april, de tweede rond begin juli en de laatste rond begin september. De motjes zijn amper een halve centimeter groot en hebben een goud-bruine kleur met enkele witte banden. Je kan de volwassen motjes makkelijk terug vinden op de stam van uw paardekastanje. Het zijn niet de motjes maar de larven die mijnen (=gangen) vreten in het blad waardoor lelijke bladeren en vervroegde bladval optreedt. Zo kan men al zware bladbeschadiging waarnemen in de maanden mei en juni.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Paardekastanjemineermot

Boomlijmband 3,5 m x 14 cm

Naar dit product in de webshop

Milieuvriendelijke gifvrije boomlijmband met vochtbestendige lijm!
Afmetingen: 3,5 m x 14 cm hoog.

Om alle insecten die langsheen de stam omhoog kruipen ecologisch weg te vangen.
Te gebruiken tegen o.a. wintervlinder bij fruitbomen, mineermot bij paardenkastanje, rupsen en andere kruipende insecten zoals mieren die langs boomstammen omhoog kruipen.

De wintervlinder is gedurende de zomer in popstadium aanwezig in de grond. Vanaf de tweede helft van oktober komen de eerste volwassen motten tevoorschijn. De ongevleugelde vrouwtjes kruipen dan via de stam van fruitbomen maar ook sierbomen tot in de kruin om aldaar op de uiteinden van de takken hun eieren af te zetten. Deze eitjes ontluiken vroeg in het voorjaar bij het openvouwen van het eerste blad. Door het aanbrengen van deze BOOMLIJMBAND voorkom je dat deze vrouwtjes de kruin bereiken en hun eieren leggen. Op deze ecologisch manier voorkom je grote vraatschade in het voorjaar.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Paardekastanjemineermot.