Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/66/buxusspint

menu
Tuinadvies

Buxusspint

Buxusspint bestrijden

 
Spintmijten zijn zeer kleine achtpotige organismen. Zij zitten vooral op de onderzijde van de bladeren en verrichten daar zuigschade. De schade van de buxusspint uit zich in kleine puntjes en kommavormige, witgele streepjes op vooral oudere bladeren.
Wanneer de jonge blaadjes geen schade vertonen wil het niet zeggen dat er geen aantasting is. Omdat buxus een leerachtig blad heeft laat het zijn schade pas laat merken. Bij ernstige aantasting treedt er groeivertraging op. Wees er dus op tijd bij.

 


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Buxusspint

Naturen plantaardige insecticide 250ml

Naar dit product in de webshop

Deze plantaardige insecticide bestrijdt een brede waaier aan insecten in de tuin zoals bladluizen, wolluizen en spint op fruitbomen, groenten, sierbomen en rozelaars.
De plantaardige insecticide 250 ml bevat koolzaadolie die werkt door fysiek contact.

Dit plantaardig middel is effeciënt in alle ontwikkelingsstadia van het ongedierte: eitjes, larven en volwassen insecten.

Gebruik zodra de eerste insecten of symptomen waarneembaar zijn. Los dit product in een beetje water op in je sproeitoestel. Schud daarna om een homogeen mengsel te verkrijgen en vul bij met water.
Alle bladeren, twijgen en stam tot afdruipen natspuiten. De aanbevolen dosis is 20 tot 30 ml/L water.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op fruit, Bladluizen op groenten, Spint op fruit, Spint op groenten, Spintmijt op groenten of fruit, Wolluis op groenten of fruit, Bladluizen op rozen, Buxusspint, Spint op sierfruit, Spintmijt op sierplanten, Wolluizen op sierplanten.