Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/51/spint-op-fruit

menu
Tuinadvies

Spint op fruit

Spint op fruit bestrijden

Deze hele kleine spinnetjes zijn amper waarneembaar met het blote oog. Ze komen wereldwijd voort en in warmere gebieden kunnen ze zich zeer snel voortplanten.
Afhankelijk van de soort zijn spint (ook wel spintmijt genoemd) rood of groen wanneer ze volwassen zijn.
Schade bij spintmijten is meestal zichtbaar door aangetaste bladeren die eerst gele spikkels vertonen die later kunnen verkleuren naar brons- of zilverkleurig. Uiteindelijk vallen de bladeren af.
Spint voelt zich thuis op fruitsoorten zoals appels, citrusgewassen, bonen, komkommers, aubergines of tomaten.
Ook onder glas kan spint een probleem veroorzaken.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Spint op fruit

Naturen plantaardige insecticide 250ml

Naar dit product in de webshop

Deze plantaardige insecticide bestrijdt een brede waaier aan insecten in de tuin zoals bladluizen, wolluizen en spint op fruitbomen, groenten, sierbomen en rozelaars.
De plantaardige insecticide 250 ml bevat koolzaadolie die werkt door fysiek contact.

Dit plantaardig middel is effeciënt in alle ontwikkelingsstadia van het ongedierte: eitjes, larven en volwassen insecten.

Gebruik zodra de eerste insecten of symptomen waarneembaar zijn. Los dit product in een beetje water op in je sproeitoestel. Schud daarna om een homogeen mengsel te verkrijgen en vul bij met water.
Alle bladeren, twijgen en stam tot afdruipen natspuiten. De aanbevolen dosis is 20 tot 30 ml/L water.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Bladluizen op fruit, Bladluizen op groenten, Spint op fruit, Spint op groenten, Spintmijt op groenten of fruit, Wolluis op groenten of fruit, Bladluizen op rozen, Buxusspint, Spint op sierfruit, Spintmijt op sierplanten, Wolluizen op sierplanten.