Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/172/gazon-vernieuwen-totaal-verwijderaar

Tuinadvies

Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar

Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar bestrijden

Bij het vernieuwen van een gazon moet het oude gazon eerst verwijderd worden.
Bij een totaal verwijderaar zullen ook alle grassen, maar ook alle onkruiden en mossen doodgespoten worden.
Wees voorzichtig dat ook geen te behouden planten behandeld worden.


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar

Panic 1 liter - Onkruidvrij totaalherbicide

Naar dit product in de webshop

Deze totaal herbicide bestrijdt alle onkruiden en grassen (eenjarig en meerjarig).
Panic is geschikt voor gebruik in alle teelten (groentetuin, tijdelijk onbeteelde landbouwgrond, onder bomen en heesters, tegen stronken,... voor vernieuwing van grasland, weiland, gazons en grasvelden, voor de bestrijding van watervegetaties en voor algemeen onderhoud van verharde en niet verharde permanent onbeteelde terreinen.

Het product wordt door de bladeren opgenomen en zo naar de ondergrondse delen getransporteerd (systemische werking). Panic wordt na contact met de grond snel geïnactiveerd en afgebroken, zodat er reeds na 1 week kan worden gezaaid of geplant.

Ook bamboe bestrijden met dit product:
1. Hak in het voorjaar de bovengrondse scheuten net boven de grond af.

2. Laat de bamboe terug uitlopen tot de scheuten minimum vijf echte blaadjes hebben gevormd.

3. Spuit Panic op deze jonge scheuten: 80 ml/5 liter water.

4. Laat de scheuten afsterven. Als er nog voedselreserves zijn, dan verschijnen hier en daar nieuwe jonge scheuten. Herhaal de behandeling ook op deze nieuwe scheuten.

5. blijf behandelen tot er geen scheuten meer verschijnen (soms 2 behandelingen, soms tot 5 behandelingen)

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Onkruiden op braakliggend terrein, Onkruiden tussen stenen, Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar.

Roundup ultra 900 ml - 1500m²

Naar dit product in de webshop

Roundup Ultra

  • Voor moeilijkere onkruiden en grotere oppervlakten.
  • Vernietigt tot in de wortels.
  • Herbeplanting mogelijk na amper 7 dagen.

Verpakking: Roundup® Ultra 900 ml geschikt om tot 1500 m² te behandelen.


Roundup® Ultra is ideaal voor de bestrijding van moeilijkere onkruiden (boterbloem, kweekgras, …) en voor grotere oppervlakken. Dankzij de unieke Biactive™ formule dringt Roundup® Ultra snel via de bladeren in de plant en wordt via de sappen tot in de verste wortelpunten verspreid. Onkruiden én hun wortels worden vernietigd. De eerste symptomen van afsterven (bladvergeling) treden, afhankelijk van de weersomstandigheden, 7 tot 20 dagen na de behandeling op. Roundup® Ultra heeft geen nawerking in de bodem. Reeds vanaf één week na behandeling kan terug geplant of gezaaid worden.

Roundup werkt sneller dan u denkt.
Nadat u Roundup op het onkruid hebt gespoten, zou u kunnen denken dat er niet veel gebeurt, behalve dat de bladeren en stengels na 48 uur iets geler worden. Maar dat is slechts aan de buitenkant. Binnenin het onkruid werkt niets sneller dan Roundup. Door de systemische werking wordt Roundup naar de groeipunten van het onkruid getransporteerd en wordt de plant van binnenuit gedood. Het belangrijkste is natuurlijk de wetenschap dat het onkruid niet meer terugkomt, omdat Roundup de wortels heeft gedood.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Onkruiden op braakliggend terrein, Onkruiden tussen stenen, Boterbloem, Kweekgras, Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar, Onkruiden op terras of paden.

Onkruidverdelger - Roundup plus

Naar dit product in de webshop

Verdelgen van onkruid op terrassen, opritten, paden en randen van borders.
Vernietigen van oude gazons voor het inzaaien van nieuwe.
Herzaaien mogelijk na 1 week.
Onkruidvrij maken van de tuin of voeten van rozelaars of andere struiken zonder evenwel de te behouden planten te raken.

Dankzij de unieke Biactive formule dringt Roundup Plus snel via de bladeren in de plant en wordt via de sappen tot in de verste wortelpunten verspreid. Onkruiden én hun wortels worden vernietigd. De eerste symptomen van afsterven (bladvergeling) treden, afhankelijk van de weersomstandigheden, 7 tot 20 dagen na de behandeling op. Roundup Plus heeft geen nawerking in de bodem. Reeds vanaf 1 week na behandeling kan terug geplant of gezaaid worden.

Wanneer toepassen:
Roundup Plus dient te worden toegepast op groene onkruiden, in groei of reeds ontwikkeld. Behandelen op een dag met zacht weer (12 - 25°C) zonder regen, noch wind. regen binnen 4 tot 6 uur na toepassing kan de werking verminderen. Bij voorkeur spuiten op een droge vegetatie.

Belangrijk:
Roundup Plus is een niet-selectieve onkruidverdelger. De bladeren en stengels van te behouden planten mogen niet geraakt worden. Gebruik hiervoor een beschermkap. Niet gebruiken op te behouden gazons.
Na toepassing minstens 1 week wachten alvorens de grond te bewerken.

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Gazon vernieuwen - totaal verwijderaar, Onkruiden op terras of paden.