Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuinproblemen/103/roestziekte-op-groenten

menu
Tuinadvies

Roestziekte op groenten

Roestziekte op groenten bestrijden

Roest is een vaak voorkomende schimmelziekte bij prei, maar ook bij andere leden van de uienfamilie (Alliums) zoals (sier)uien, knoflook en bieslook. De schimmel veroorzaakt fel oranje plekken aan beide zijden van de bladeren. Deze worden in eerste instantie omsloten door het oppervlakteweefsel van het blad, maar ze breken uiteindelijk open om de stoffige, oranje sporen vrij te laten.

Preiroest is een ziekte die wordt veroorzaakt door de schimmel Puccinia Allii en dat vaak op bodems met een hoog stikstofgehalte. Uien zijn zelden ernstig aangetast, maar roest kan ernstig zijn in knoflook en bieslook. De meeste roestaantastingen ontstaan ​​midden van de zomer tot in de late herfst.

 


Bestrijdingsproducten die gebruikt worden tegen: Roestziekte op groenten

Dithane - algemeen ziektemiddel

Naar dit product in de webshop

ALGEMEEN ZIEKTEMIDDEL tegen vele soorten van schimmelziektes:
aardappelziekte en tomatenplaag, schurft, roest, …


Breedwerkend ziektemiddel met preventieve werking.
Aanbevolen voor bladziekten op groenten, aardappel- en tomatenplaag, zwartrot en valse meeldauw bij druivelaars, schurft op appel en peer, roestziekten bij bonen en sierplanten, papiervlekkenziekte en purpervlekkenziekte bij prei, .Samenstelling: 75 % mancozeb
Erkenningsnummer: 8055/B
Formulatie: Water dispergeerbaar granulaat

Dosis: 16 - 37 g/10 liter water/100 m²

Inhoud verpakking: 200 g geschikt voor 125 liter water of behandelingsoppervlakte van 1250m²

Kan gebruikt worden bij problemen zoals: Aardappelplaag, Papiervlekkenziekte, Roest op peer, Roestziekte op groenten, Roestziekte op sierplanten, Schimmels op fruit, Schimmels op groenten, Schimmels op sierplanten, Schurft, Valse meeldauw op groenten.