menu
Tuinadvies

Tuin van Anneke55

Anneke55
  • Lid sinds september 2019
  • Heeft 6 berichten in het forum
  • Heeft 98 bloemetjes verdiend
  • 12 personen hebben de tuin van Anneke55 bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 0 personen
  • Heeft volgers

Woonplaats: Marknesse

Jaar van aanleg: 2020

Oppervlakte: 150

Omschrijving: De achtertuin bestaat uit verhoogde plantenbakken, in het midden grind en 2 terrassen, 1 overdekt en 1 tegen het huis aan. In de middelste bakken hebben we een pergola aangelegd waar tegen de ene druiven aan gaan groeien en de andere passiebloemen en bramen. De planten zijn allemaal in 2020 geplant. In het midden van de tuin staat een Amberboom. In de plantenbak die het dichtst achter het huis staat heb ik fruit struiken gezet. Witte, zwarte, blauwe bes. Kruisbessen, frambozen en een perenboom (Gieser Wildeman).
Het is voor mijn wennen want ik heb nog nooit zo’n grote tuin gehad. Ik heb al luizen getrotseerd in de bessenstruiken ( kruisbestuiving en alle andere bessen) ik heb larven lieveheersbeestje in zakjes tussen de struiken gehangen en dat heeft geholpen. Vervolgens zaten ze vol met vraatzuchtige rupsjes. Die hebben de struiken behoorlijk kaal gevreten. Ook heb ik zelf opgekweekte aardbeien in grote bakken aan de schutting hangen. Nu zijn we bezig om een bevloeiingssysteem aan te leggen zodat ik met tijdklokken erop de planten die het nodig hebben wat water te kunnen geven.


Anneke55 op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Anneke55 op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?

Status - Anneke55

Anneke55

zaterdag 2 november 2019 - 11:12

Vorige week zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis. De bestrating is klaar, nu kan er beplanting in. Alleen heb ik geen idee wat de beste tijd is om een boom(pje) in de voortuin te planten. De achtertuin beginnen we volgend jaar mee omdat er nog vele dozen uitgepakt moeten worden.

Tekst aangepast
Minouke

Staan ze in pot dan kan je ze het hele jaar door planten, liefst niet in de volle zomer. Met blote wortel kan van november tot maart.
Nooit planten als het vriest!
Na het planten altijd goed begieten, zelfs als men regen verwacht.

zaterdag 2 november 2019 - 15:11

LT

Minouke

zaterdag 2 november 2019 - 21:35

zondag 3 november 2019 - 06:31

Anneke55

beste Minouke dank je wel voor je advies!

maandag 4 november 2019 - 09:37

Minouke

Graag gedaan Anneke

maandag 4 november 2019 - 15:20

Terug naar boven icoon