menu
Tuinadvies

Status Lisettejacob43

Lisettejacob43

maandag 21 juli 2014 - 12:21

Heb hier en daar wat bij gesnoeid. Heb ontdekt dat mijn camellia japonica zijn bladeren helemaal bruin zijn geworden en beginnen af te vallen. Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn. En kan ik daar nog iets aan doen, of is die plant verloren?

Lisettejacob43

zondag 22 september 2013 - 14:52

Ik heb een vraagje: Is het normaal dat mijn vijgen nog niet rijp zijn? Ik heb heel veel vijgen hangen die dik zijn maar nog altijd groen. Moeten die nu al niet rijp zijn?

Lisettejacob43

zaterdag 24 augustus 2013 - 15:37

Ik heb vandaag pychlorex 5G in de bodem van mijn tuintje ingewerkt tegen de taxuskever. Hopelijk werkt dit. Men heeft me dat aangeraden in de Aveve. Nu moet ik ook nog "Insecticide" op de planten verstuiven, maar dat moet ik bij valavond doen heeft men mij gezegd. Hopelijk gaat mijn kat nu even uit mijn tuintje wegblijven want daar ben ik wel wat bang voor.

Lisettejacob43

donderdag 22 augustus 2013 - 21:22

Ik heb ontdekt dat de taxuskever in mijn tuin aanwezig is.weet iemand een goed middel om deze te bestrijden?

Lisettejacob43

maandag 19 augustus 2013 - 11:22

Ik heb ontdekt dat de blaren van bijna al mijn planten aangevreten zijn. Ook mijn ciitrusboompje en lavendel. Gelukkig nog niet aan mijn vijgenboom die vol staat met vruchten. Ik heb nu Roseclair tegen insecten en ziekten erop gespoten. Hopelijk helpt dat??? Maar ik heb ook een sprinkhaan in mijn tuintje ontdekt. Zou hij misschien de dader kunnen zijn?

MarjoVer

Sprinkhanen eten inderdaad de bladeren op,kan ook de taxuskever zijn.

maandag 19 augustus 2013 - 12:56

Lisettejacob43

Ik zal proberen de sprinkhaan te vangen en hem ergens anders zetten bv. langs de straatkant. Ik heb geen taxus in mijn tuin MarjoVer, kan ik dan een taxuskever hebben en hoe ziet die eruit?

maandag 19 augustus 2013 - 13:03

Marei

Ik denk dat een sprinkhaan zelden alleen is Lisette. En als al je planten aangevreten zijn zou ik maar eens op onderzoek uitgaan!
Bij ons was een zwerm(pje) neergedaald in de Imperata "Red Baron" en hebben daar uitgebreid getafeld; Er bleef weinig van m'n Red Baron over. Ik heb ze "weggestuurd" en nu is de plant weer in topconditie.

Je hoeft geen Taxus in je tuin te hebben om last te hebben van taxuskevers, hoor! Die kun je ook krijgen als je andere planten koopt, of van je buren. Het is een zeer traag bewegend kevertje die ronde hapjes uit het blad neemt. De larven ervan berokkenen veel meer schade, die vreten de wortels van planten tot ze omvallen. Google maar eens voor een plaatje.

maandag 19 augustus 2013 - 13:20

Lisettejacob43

Ik zal eens grondig op jacht gaan naar sprinkhanen Marek!

dinsdag 20 augustus 2013 - 20:15

Toon meer items
Terug naar boven icoon