menu
Tuinadvies

Status Gloria

Gloria

zaterdag 25 januari 2014 - 17:55

n iets veel te koud Verder ik kan geen foto s laten zie want ik bezit niet zo n fototoestel , maar geniet wel van jullie tuinen gr Gloria

Gloria

zondag 20 januari 2013 - 15:28

niets nu te koud , maar waar halen jullie toch die bijzondere planten ik heb nog niet zo lang een tuin en je begint met de hele bekende zijn dat ook bijzondere kwekers wie help mij uit de brandgr G L

Minouke

Ik ga veel bij Spruyt in Buggenhout, (hebben website)en naar tuinbeurzen.
Creaflora in Tongeren heeft ook veel speciale planten.
In gewone tuincentra kan je ook dikwijls iets vinden.

zondag 20 januari 2013 - 15:35

Mari

Voor vaste planten trek ik ook meestal naar Spruyt, bij De Bock ben ik ook al een paar keer geweest, rozen haal ik meestal bij Casteels in Putte en zoals Minouke al aangegeven heeft tuindagen en tuinbeurzen afschuimen.

zondag 20 januari 2013 - 17:32

Hendrikde

De kwekerij van Guido Van De Steen in Massemen (bij Wetteren) heeft ook een heel ruim assortiment.
De catalogus kun je vinden op zijn website.

zondag 20 januari 2013 - 17:38

Hendrikde

Ook op een planten(ruil)beurs zoals in Sint Lievens Houtem,Deinze,Destelbergen,Brakel of Zingem vind je mooie planten aan een liefhebbersprijs.

zondag 20 januari 2013 - 17:42

Marei

Ook wij hebben, vanuit Nederland, Spruyt ontdekt. Ze hebben ons afgelopen voorjaar geweldig geholpen met het zoeken naar vervangende planten, nadat er zoveel in de winter gesneuveld was. Fantastisch!

zondag 20 januari 2013 - 19:16

Gloria

Dank jullie wel maar ik woon boven in Nederland en ik zoek hier ook wl alles af , maar kwekers en tuin centra s zijn huer niet zo groot .maar hoe is het adres van die kwekerij want mijn man moet nog naar een belgie se duiven show dan is het misschien te kombineren fijn weekend

zaterdag 26 januari 2013 - 08:34

Minouke

Bedoel je deze hier http://www.vasteplant.be/
Spruyt Buggenhout.
Normaal gezien is het voor particulieren beperkt open maar als je je plan alleen kan trekken mag je elke dag behalve op de vaste sluitingsdagen natuurlijk.
Best ga je eerst naar het onthaal, daar krijg je inlichtingen over de plaats waar je plantjes staan die je zou willen.

zaterdag 26 januari 2013 - 08:42

Marei

In het noorden van Nederland:
De Kleine Plantage in Eenrum, Lianne's Siergrassen in De Wilp, Coen Jansen in Dalfsen, Kwekerij Nico Zonneveld, Heerhugowaard, Liefhebbersplanten in Winkel; ze hebben allemaal in website. Veel succes!

zaterdag 26 januari 2013 - 11:33

Gloria

Bij coen en de kleineplantage kom ik wel , de andere ken ik nog niet maar bedankt allemaal

zaterdag 26 januari 2013 - 16:18

Hendrikde

In de provincie Overijsel heb je 2 prachtige kwekerijen nl. kwekerij Fahner te Deurningen en kwekerij De Border in Ambt Delden.
Beiden hebben grote voorbeeldborders op de kwekerij waar je de planten kunt bekijken hoe ze groeien en bloeien voor je ze koopt . In De Border heb je ook nog eens honderden soorten rozen staan.

zaterdag 26 januari 2013 - 16:36

Gloria

Maar is het ook niet zo dat iedere kweker er zijn eigen naam aan geeft want ik heb wel 5 echinnace s en er is er geen een terug te vinden bij deze kweker s ik kom bij deze heb ook hun cateloges ,want omdat het niet direct in de buurt is laat ik ze wel rezerveren gr

zondag 27 januari 2013 - 21:33

Terug naar boven icoon