menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Aegopodium podagraria 'Variegatum' - Bont zevenblad

Hoewel hij bekend staat als woekeraar, blijft hij bij mij keurig in toom. Tip: regelmatig afplukken en dan evt als groente verwerken (je kunt er ook een soort pesto van maken!)

Duchesnea indica - Schijnaardbei, Indische aardbei

Ooit in een aanval van verstandsverbijstering gekocht omdat ie zo leuk geel bloeit. Maar kruist met de heerlijke bosaardbeitjes, waardoor deze hun verfijnde smaak verliezen en je moet zoeken naar een lekker aardbeitje. Is nauwelijks uit te roeien want vermenigvuldigt zowel via zaad als uitlopers (+ niet bloeiend/vruchtdragend moeilijk te onderscheiden van de echte bosaardbeitjes, om nog maar te zwijgen van de kruisingen). Als sierplant leuk, maar alleen voor dat doel, maar plaats 'm dus nooit in een tuin met "echte"aardbeien

Lamiastrum galeobdolon - Gele dovenetel

Hoewel een rasechte woekeraar zou ik 'm toch niet willen missen, daarvoor is ie veel te mooi. Lokt ook heel veel insecten aan .Het extra werk dat ie me door z'n gedrag bezorgd neem ik dus maar voor lief..

Cosmos atrosanguineus - Cosmea

Net aangekocht, nog even afwachten of ie gaat aanslaan. Stond al een tijdje op de verlanglijst

Mahonia aquifolium - Mahoniestruik

Heeft zichzelf hier gevestigd in de onmiddellijke nabijheid van de vijver. Staat daar niet in de weg en geurt heerlijk, dus mag hij blijven.

Solidago 'Septembergold' - Guldenroede

Heeft de vervelende eigenschap overal op te komen waar je 'm niet wilt hebben. Maar op de juiste plaats geeft ie wel veel kleur aan de tuin op een moment dat er verder weinig bloeit. Ook de bijtjes zijn er blij mee....

Duchesnea indica - Schijnaardbei, Indische aardbei

Nee dat niet en de vogels lusten 'm gelukkig ook wel

Terug naar boven icoon