Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/311810/bruine-kikker

menu
Tuinadvies

Tuin van Bruine Kikker

 • Lid sinds mei 2016
 • Heeft 0 berichten in het forum
 • Heeft nog geen bloemetje verdiend
 • Nog niemand heeft de tuin van Bruine Kikker bekeken
 • Heeft in de Plantenherkenner
 • Volgt 0 personen
 • Heeft volgers

Woonplaats: Amsterdam

Jaar van aanleg: 1999

Oppervlakte: 45

Omschrijving: In 1997 ben ik hier gaan wonen, en de tuin was een oerwoud van onkruid. Met name zevenblad en akkerpest was het meest overheersende. Had totaal geen verstand hoe het aan te pakken. Begon toen maar in het wilde weg te plukken, en kwam er al snel achter dat het onbegonnen werk was, want binnen de kortste keren kwam het gewoon weer terug. Heb het een aantal jaren volgehouden, maar ben toen maar gaan spitten, er was geen doorkomen aan.
Mede doordat de tuin vol lag met puin en andere prehistorische attributen, zoals zwemvesten vuilniszakken met groentepotten granieten stukken keukenblad, glas lampenkap snoeischaar de gekste dingen kwam ik tegen. Heb het toen maar niet teveel aandacht meer gegeven dan alleen wat rozen, blauwe druiven, aalbessen, klapbessen/kruisbessen en bramen en Canadese guldenroede in te planten. Op een dag was ik aan het afwassen en ineens hoorde ik een plons, het was de waterschaal van de kat, waar een pad in was gekropen, die had een trap met drie treden en een hoge drempel overbrucht om bij het water te komen, ik was totaal verrast. Had een zinken tobbe gevonden in het oerwoud, en heb die in een hoek van de tuin ingegraven. Een paar jaar geleden ontdekte ik dat er ook bruine kikkers bij waren gekomen. Hoe de pad en de kikkers in de binnentuin in Amsterdam zijn gekomen blijft verwonderlijk, maar vind het helemaal geweldig! Sinds begin deze lente had ik echt genoeg van het onkruid en het jaarlijks terugkerende ritueel, dat ik dan nu eindelijk zo goed en zo kwaad als het gaat, wat structuur in de tuin aan het aanbrengen ben.


Bruine Kikker op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Bruine Kikker op Tuinvrienden

  Bekijk het overzicht


  Wat vind je van deze tuin?

  Tekst aangepast
  Bruine Kikker

  Ben aan het tuinieren geslagen begin mei van dit jaar. Eerst maar eens kijken of de bodembedekkers het wat makkelijker gaan maken. Het is nog lang niet af, en verstand heb ik er ook niet van, maar al doende leert men, heb er zin in

  dinsdag 31 mei 2016 - 01:17

  Bruine Kikker

  Vorig jaar het pad neergelegd.

  dinsdag 31 mei 2016 - 01:06

  Bruine Kikker

  Dit is de tuin zoals die de afgelopen jaren was, met zevenblad en akkerpest.

  dinsdag 31 mei 2016 - 01:03