menu
Tuinadvies

Status Frans Hamwijk

Frans Hamwijk

woensdag 20 januari 2016 - 15:41

Niet veel bijzonders, alles bevroren

Frans Hamwijk

dinsdag 16 juni 2015 - 15:16

Onkruid wieden,snoeien en sproeien.

Frans Hamwijk

woensdag 1 april 2015 - 11:53

Onkruid wieden, rozen snoeien, grond los harken en nog veel andere klusjes.En dit alles tussen de regenbuien door. tentoonstellingen bezoeken, zoals straks op 4 April de ORCHILIM 2015 in Alden Biesen.

Marei

Zijn wij ook van plan op zaterdag! Op deze drukbezochte show willen we wel vroeg aanwezig zijn.......we hebben er eens een rij mensen zien staan.........en die willen we allemaal vóór zijn.

woensdag 1 april 2015 - 17:45

Frans Hamwijk

Dan zien we elkaar misschien. Ik draag een oranje/bruine trui.Jas weet ik nog niet. Ik ben met mijn zoon..Ik ben kalend . Wij zijn Indisch. Ik draag een zwart leren vest of een grijze dunne jack.

vrijdag 3 april 2015 - 23:15

LT

Wij zijn van middag geweest. Met volle teugen genoten!

vrijdag 3 april 2015 - 23:40

Marei

Wij waren al vroeg weg vanmorgen. Jammer dat we je bericht niet op tijd hebben gezien en we elkaar niet getroffen hebben.
@LT, op Goede Vrijdag staat bij ons de 'Mattheus' op het menu, daar wijkt alles voor.....maar vanmorgen vroeg op stap gegaan en ook genoten van de show en de verkoopafdeling. Ben je geslaagd met orchideeën voor de tuin?
Wij zijn met leuke plantjes, dik tevreden, thuisgekomen.

zaterdag 4 april 2015 - 15:31

LT

@Marei: Niet echt geslaagd! De Cypripediums waren niet sterk vertegenwoordigd.
Maar 1 mooie plant in een mooie verpakking gezien, helaas geen naam! Een kweker zei dat hij ook in Bokrijk komt, op 1 mei. Dan zou hij goede planten mee hebben. Hij vond het nu nog te vroeg. Thuis alles nog in bulben, niet uitgelopen.

zaterdag 4 april 2015 - 19:59

LT

@Marei: Leuk dat jullie wel geslaagd zijn!

zaterdag 4 april 2015 - 20:00

Marei

@LT, wij kwamen zelf niet voor tuinorchideeën, hebben de Cypripediums natuurlijk wel gezien, maar vonden ze ook nog behoorlijk aan de prijs.....
Hebben zelf weer wat nieuwe aanwinsten voor onze orchideeënverzameling; zonder dàt is een show voor ons eigenlijk minder geslaagd

zaterdag 4 april 2015 - 20:44

Frans Hamwijk

Wij hebben hier de Mattheus ook gevolgd op de tv- , maar dat was niet de reden van te late bericht. Na een rit van een klein uur naar de opstapplaats in Hengelo en een busrit van 3 1/2 uur naar Bilzen, eindelijk het beloofde orchideeën land. Eerst alles bekeken, ook foto's genomen. Ik vond het een somber geheel in de zalen. Wat ook opviel de grote opvulling met beroeps- kwekers planten. Ik ben wel en niet geslaagd..Op mijn lijstje stond Dend. thyrsiflorum en Bulb. sulawesii., niet dus. Wel Bulb. nymphopolitanum en Lyc. lasioglossa. Ook de dokters opgezocht en ook daar de boel op de plaat, John ken ik ruim 30 jaar. Nog even het plaatselijke café in, heerlijke warme choco met slagroom en toen de bus in en naar huis.
@LT Cypripedium inderdaad magertjes, maar wel een hele mooie gezien.

maandag 6 april 2015 - 02:11

Marei

Allemachtig, dan ben je lang onderweg geweest! In minder tijd (4 uur) zijn wij heen en terug, Wij waren er om 10 uur al.....en inderdaad, er was veel 'opvulling' van beroepskwekers, daar zijn wij dan ook zó voorbij want wij hebben meer belangstelling voor kleinere natuursoorten.
Om teleurstelling te voorkomen ga ik zelf meestal zonder wensenlijstje weg en vind dan altijd wel iets wat me aanspreekt.
Op de show zag ik in de Leidse vitrine de Dendrobium caliculimentum en zowaar, Herman Terborch had een paar mooie exemplaren bij zich! Zo hebben we nog wat leuke dingen gevonden bij verschillende kwekers. Dat is voor ons de belangrijkste reden om zo'n show te bezoeken en we kijken alweer uit naar Bad Salzuflen.

maandag 6 april 2015 - 10:07

Frans Hamwijk

Eerlijk gezegd heb ik Herman,en ook zijn kraam. niet gezien. Ik had het eigenlijk geen idee wie er met een kraam aanwezig waren. Ik had mijn zoon bij me, geen orchideeën man, Wel interesse.De busrit van 4 uur heen en 4 uur terug doen we slapend. .

zondag 12 april 2015 - 01:46

Frans Hamwijk

dinsdag 16 december 2014 - 01:15

Vogels voederen en orchid. verzorgen.

Frans Hamwijk

zondag 14 december 2014 - 17:04

In mijn kas gerommeld.

Toon meer items
Terug naar boven icoon