Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/249079/hilderonald/plantenschrift

menu
Tuinadvies

Plantenschrift

In het plantenschrift kan u eenvoudig eigen tips, weetjes en data per plant bijhouden.

Allium cepa 'Ishikura'

Zaaien vanaf maart tot mei en oogsten vanaf juli tot september

Lees meer

Cortaderia selloana 'Evita'

Het pampasgras is een makkelijk te kweken siergras en kan jarenlang op dezelfde plek blijven staan. Cortaderia selloana groeit graag in een vrij vochtige bodem. Geef in droge perioden extra water. Te natte grond in de winter wordt echter niet goed verdragen. Het blad wordt in de winter bruin. In het voorjaar kunt u al het blad afknippen. Vanuit de wortels groeit dan al snel weer nieuw blad. Cortaderia selloana houdt van een voedzame bodem, geef in het vroege voorjaar royaal tuinmest.
Pampasgras in de winter
Cortaderia selloana is goed winterhard, strenge vorst kan echter wel wat schade aanbrengen. Dit geldt vooral voor jonge planten. U kunt het blad voor de winter bij elkaar binden. Bescherm het pampasgras extra tegen strenge vorst. U kunt tijdelijk een rietmat rond de pol plaatsen. Vul de ruimte op met afgevallen blad.
Deze sterke plant is ook nog zo goed als wintergroen! Alleen in hele strenge winters kan de plant bovengronds bevriezen, maar deze loopt dan vrijwel altijd weer uit in het voorjaar.

Lees meer

Imperata cylindrica 'Red Baron'

Het Japans bloedgras 'Red Baron' is een siergras dat weinig onderhoud vraagt. Zorg ervoor dat de aarde rond de wortels niet uitdroogt. Te natte grond wordt echter niet goed verdragen, vooral in de winter. Voor de winter sterven de stengels van dit siergrasje bovengronds af. Dek de planten 's winters af met een laagje afgevallen blad. Knip in maart al het blad af. Al snel zullen er weer nieuwe scheutjes boven de grond komen.

Lees meer

Prunus Triloba

Latijnse naam Cytisus praecox 'Goldfinch'
Nederlands Brem
Familie Fabaceae
Bloeikleur geel
Bloeimaand april, mei
Hoogte 120 - 150 cm
Soort gewas Heester / struik
Habitat Normale bodem
Standplaats Zon
Bladkleur Groen
Wintergroen Bladverliezend
Winterhardheid Goed winterhard
pH bodem Zuurminnend, Neutraal
Kenmerken Geurende bloem, Zeer giftig

Lees meer

Raphanus sativus

Zaaien vanaf maart tot augustus en oogsten vanaf april tot september

Lees meer