menu
Tuinadvies

Status Diddlienchen

Diddlienchen

vrijdag 4 oktober 2013 - 23:08

Vandaag heb ik samen met mijn man 118 bloembollen geplant en mijn 12 meter lange en 50 cm diepe bloembak opnieuw georganiseerd met de vaste planten en de bloembollen. Puuuuh !!!! Nou heb ik rugpijn. Maar ik heb nog steeds bloeiende planten en de bloembak ziet er nog altijd netjes uit! Ik kan er nog echt van genieten maar ik verheug me ook al zeer op de komende lente. Ben natuurlijk benieuwd of er alles uitkomt en hoe mijn planning uit komt te zien!

Diddlienchen

vrijdag 30 augustus 2013 - 14:52

Ik ben al een paar weken bezig, de juiste namen van mijn planten op te zoeken om ze hier toe te kunnen voegen.Vooral met de Akelei's is dat heel moeilijk, de juiste bijnaam te vinden. Idere dag neem ik foto's van de planten op en zoek mij dan de mooiste uit om ze hier te laten zien. Vandaag heb ik alle bladen van de akelei's weggehaald die bevallen zijn of te veel plaats wegnemen. Verder heb ik nog honderden van tuin- en plantenfotos (vanaf 2011) die nog gesorteerd moeten worden.Tot en met 2010 zijn ze klaar. Dus........nog veel te doen.....maar ik vind het hartstikke leuk om het te doen )
Dank zij DIGITUIN heb ik eens een mooie overzicht van mijn planten en ik kan hier nog veel leren! Dat is gewoon geweldig!

Diddlienchen

Hehe, de smiley is verkeerd........

vrijdag 30 augustus 2013 - 14:54

Patriciame

Heb juist hetzelfde meegemaakt, leuk hé,

vrijdag 30 augustus 2013 - 16:19

Patriciame

De smiley is : en )

vrijdag 30 augustus 2013 - 16:24

C j de k

Bij akelei is het inderdaad zeer moeilijk om de juiste soortnaam te vinden.
Vooral als je meerdere soorten bezit,ga je daar dan van zaaien komt er soms weer heel iets anders te voorschijn door kruisbestuiving.

vrijdag 30 augustus 2013 - 19:08

Diddlienchen

Ja dat kan tot in het oneindelijke uitlopen. Maar het grappige is dat ik het over gekochte wortelstukes heb waar op stond AKELEI MIX. Ze hebben dit jaar voor de erste keer gebloeid. Het waren geweldige verschillende bloemen in wit, geel en geel-paars waarvan ik nog geen een in mijn bestand had. Voor eentje daarvan heb ik een bijnaam gevonden. Dat is de akelei sunshine En de andere Akelei's die ieder jaar terugkomen hebben op het kaarte ook alleen maar "Akelei" staan. Behalve de "Crimson Star" was op het kaartje aangegeven. Nou ja ik blijv maar zoeken. Hier in het forum heb ik een leuke link gevonden van "aquilegiaholic". Hier zal ik wel zeker al mijn planten kunnen vinden.......

vrijdag 30 augustus 2013 - 19:56

C j de k

Sterkte

vrijdag 30 augustus 2013 - 20:35

Diddlienchen

Dank je wel !!! Het komt wel goed

vrijdag 30 augustus 2013 - 20:58

Terug naar boven icoon