menu
Tuinadvies

Reacties op planten

Narcissus tazetta 'Minnow' - Narcis

Het leuke aan deze narcissen is dat ze de klassieke "tète à tète" narcissen aflossen. Ze zijn even groot maar bloeien een maand later (ongeveer 1 week samen). Op die manier heb je een hele lente lang kleine narcissen in je tuin. Ik vind ze zelf ook heel lief en schattig met hun kopjes bij elkaar!

Antirrhinum majus - Leeuwebek

Deze plant is ideaal om te zaaien op plekjes waar veel uitgebloeide voorjaarsbollen staan en waar je dus niet kunt graven. Het zijn heel sterke planten die zichzelf meestal opnieuw zaaien (en dit enkel op de plek waar ze stonden). Ze mogen redelijk droog staan, de bijen zijn er dol op (kruipen er letterlijk in) en de kinderen doen niets liever dan de bekjes opentrekken en dan te brullen als een leeuw. Ze zorgen voor een ware kleurenpracht en bloeien nog door tot in de winter.

Convolvulus cneorum - Zilverwinde

Deze plant staat bij mij nu al drie jaar in een bak in de voortuin, op een zeer zonnige plek beschut tegen oostenwind. Je leest overal dat hij de hele zomer zou moeten bloeien, maar dat doet hij dus niet. Hij bloeit enkel in het late voorjaar en niet langer dan een paar weken, maar dan staat hij wel prachtig. Voor de rest van het jaar (en dus ook in de winter) heeft hij een heel mooi zilverachtig blad. Nadeel is wel dat je hem bij strenge vorst moet binnenzetten, maar dat heb ik de voorbije 2 winters dus niet moeten doen.

Erysimum 'Bowles Mauve' - Steenraket

Fantastische plant! De nadelen van deze plant zijn dat hij heel snel uitbreidt en zo andere planten kan verdrukken en dat hij doorgaans ook maar 2 à 3 jaar meegaat, maar het gigantische voordeel is dat hij omzeggens het hele jaar door prachtig bloeit. In de winter bloeit hij weliswaar minder uitbundig, maar dankzij het mooie grijsgroene blad blijft hij zelfs in de winter een mooie blikvanger in de border. Nog een voordeel is dat hij in de zomer met een droog plekje tevreden is.

Terug naar boven icoon