menu
Tuinadvies

Tuin van KarinePreneel

KarinePreneel
  • Lid sinds maart 2013
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft nog geen bloemetje verdiend
  • 4 personen hebben de tuin van KarinePreneel bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 0 personen
  • Heeft volgers

Woonplaats: Hamme - Belgie

Omschrijving: 660 m2 , dit betreft enkel het achtertuin-gedeelte dat goed zichtbaar is vanuit de living. Tot 2011 was een gedeelte van > 250 m2 voorzien als kleine weide voor het paard (als uitloop in geval van sneeuw /ijzel ,of tijdgebrek om paard dagelijks van & naar de eigenlijke weide te brengen ) Ondertussen -vorige zomer 2013 - werd een gedeelte van die weide omgevormd tot een grote border , voorlopig nog met heel weinig structuur. (lengte 22 m op diepte van 10 à 12 m ) Vorige zomer heb ik veel eigen "vaste planten " kunnen vermeerderen om dit "nieuwe terrein / border " vol te planten , aangevuld met zaadgoed voor wilde bloementuin , en eigenlijk , ook al idee van prairietuin
in gedachten houdend , dit alles om vooralsnog uit te proberen . Dit voorjaar wil ik er kleine paadjes , of eerder stepstenen in aanbrengen (nog niet goed wetende alwaar ? ) en ook wat meer structuur door extra buxussen en de geliefde hortensia's . Mijn tuin staat ZW gericht , en krijgt dus veel zonlicht . Enige schaduwbomen zijn een grote notelaar à de westzijde , en een kleiner blijvende tamme kastanjelaar.
PS achter die nieuwe border van 10 m diepte ligt de originele weide (diepte 12 m ) en daarachter een volledige strook van 3 m diepte die we als groententuin ondertussen gebruiken (vnl voor aardbeien , 2 x rabarber , en bed prei )
Ons terras - met ingesloten /aangrenzend vijvertje in achtvorm - heeft de vorm van een ei .


KarinePreneel op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


KarinePreneel op Tuinvrienden

    Bekijk het overzicht


    Wat vind je van deze tuin?

    Terug naar boven icoon