Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/tuin/112165/voy-kay

menu
Tuinadvies

Tuin van Voy Kay

  • Lid sinds maart 2015
  • Heeft 0 berichten in het forum
  • Heeft 34 bloemetjes verdiend
  • 8 personen hebben de tuin van Voy Kay bekeken
  • Heeft in de Plantenherkenner
  • Volgt 1 persoon
  • Heeft volgers

Woonplaats: Waregem

Jaar van aanleg: 2016

Oppervlakte: 800

Omschrijving: Een relatief grote tuin (Zuiders en Westers gericht) die zich onderscheidt in verschillende categorieën. Er is enerzijds grasperk aanwezig in de voortuin, de kleine maar lange zijtuin en een deeltje van de achtertuin. Overal, maar dan ook overal zijn borders aangelegd met een grote diversiteit aan bloemen, planten, struiken en kleine bomen en sparren. De grote achtertuin wordt beheerst door bouwsels (garage (9m), carport (6m), een 'porch' (8m op 2 en 40cm hoog), enkele kleine terrassen, een tuinhuis met houtstapelplaats (5,5m op 6), en zowat 60m aan paden), twee moestuinen (45m² en 60m²), en een tunnelserre (48m² met harde pvc-platen). Er is behoorlijk wat steen verwerkt in de tuin en dat compenseer ik met voornamelijk dingen aan te vullen in hout gezien dat meer mijn gading is.
De kleinere moestuin wordt de komende twee jaar omgebouwd tot een zen-tuin met een houten ligterras, een 5000l vijver (enkel planten!) en een kleine Japanse tuin.
Verder kenmerkt deze tuin zich als uiterst buurvriendelijk gezien er maar een kleine schutting aan weerzijden staat (16m en 22m) voor privacy-redenen en voor de rest enkel maar een lage afsluiting (40cm hoog) heeft voor meer dan 100m. Het was die reden (goede buren) dat we die woning hebben gekocht in Nov 2016.
De tuin vraagt behoorlijk wat onderhoud, vooral wat moestuin, hagen en struiken betreft. Het gras is op een kwartiertje gereden, opkuisen inbegrepen. Ook de serre vraagt flink wat aandacht maar compenseert dat ruim met een weelde aan vers voedsel elk jaar.
We hebben twee poezen die het super vinden dat ze zoveel speelhoekjes en schuilplaatsen hebben, een reuze jachtgebied achteraan (achter ons ligt een ongebruikt groot landbouwveld (what a view!)), dierenminnende buren aan beide kanten en straks een vijver!


Voy Kay op Tuinadvies

Bekijk het overzicht


Voy Kay op Tuinvrienden

Bekijk het overzicht


Wat vind je van deze tuin?