Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zomerse_toetjes_met_fruit

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 16 november 2019

3 zomerse toetjes met fruit

Koffiepunch met vers fruit

Koffiepunch met vers fruitIngrediënten voor 4 personen

  • 1 sinaasappel
  • 1 kiwi
  • 1 peer
  • 1 stuk seizoensfruit naar keuze
  • 1/2 dl sinaasappellikeur
  • 4 dl sterke koffie
  • 1 fles mousserende wijn

Bereidingswijze

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schil de kiwi en snijd in schijfjes. Schil de peer en snijd in stukjes. Doe het fruit in een mooie kom of punchbowl en schenk de koffie en de sinaasappellikeur erover. Laat minstens 2 uur marineren in de koelkast. Voeg net voor het serveren de mousserende
wijn toe. Je kan ook een beetje fruit in een glas scheppen en dan aanvullen met mousserende wijn.


Appelmoes met kaneel en fruitspiesjeAppelmoes met kaneel en fruitspiesje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 appels
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 theelepel ka­neelpoeder 
  • fruit naar keuze
  • citroensap

Bereidingswijze

Schil de appels, snij in stukjes en doe in een pan met de suiker, het kaneelpoeder en een paar eetlepels water. Breng aan de kook en laat volledig tot moes koken. Schep in 4 kleine potjes en sluit af met een deksel. Snij fruit in stukjes en besprenkel met citroensap. Rijg aan een spiesje. Verpak het in aluminiumfolie en geef het mee met een potje appelmoes als dipsaus.


KaasmousseKaasmousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g  Belgolight Jong/Gerijpt 
  • 1 geraspte citroenschil 
  • 1 dl water 
  • 10 g gelatinepoeder 
  • 4 wafelvormpjes 
  • 1,5 dl magere yoghurt 
  • 1,5 dl vloeibare honing 
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 2 eiwitten 
  • 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen, jeneverbessen, enz. 
  • poedersuiker 
  • 4 takjes munt

Bereidingswijze

Gelatine oplossen in warm water.
Dan de yoghurt, de Belgolight, geraspte citroen, gemberpoeder en de honing stevig mixen in de blender. Dan pas de gelatineoplossing toevoegen en nog eventjes laten draaien. 
Het geheel laten koelen. Eiwit stijfkloppen en dan door het mengsel roeren. 
De mousse nog een paar uren in de koelkast plaatsen. 
De wafelvormpjes vullen met een weinig fruit en daarop de mousse met een muntblaadje. 
Op het bord schikken met nog wat fruit er rond, een paar drupjes honing en wat poedersuiker.

#3968

Bron: Flandria