Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zomerse_gerechtjes_klaarmaken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 16 juni 2019

Zomerse gerechtjes: canneloni en papillotte

Canneloni van gegrilde aubergine met aardappelpuree, spinazie en ricotta

Canneloni van gegrilde aubergineIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 grote bloemige aardappelen (200 g)
  • 2 aubergines
  • 100 g spinazie
  • 70 g ricotta
  • 2 dl tomatensaus
  • 20 basilicumblaadjes
  • 1 dl room
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • parmezaanschilfers
  • 1,5 dl olijfolie

Bereiding

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm. Grill de aubergine in voldoende olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Was de spinazie, blancheer in licht gezouten water en laat afkoelen. Hak de spinazie fijn.
Kook de geschilde aardappelen. Pureer de aardappelen en voeg de room en de gesneden basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappelpuree met de ricotta, de geraspte kaas en de spinazie.
Maak canneloni met de gegrilde aubergine en vul ze met het aardappelmengsel.
Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Serveer met tomatensaus en garneer met een blaadje basilicum en de parmezaanschilfers.

Papillotte met groenten en kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • Papillotte met groenten4 kleine kipfilets
  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 2 wortelen
  • 2 preiwitten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte dragon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml room
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verdeel de kipfilets over 4 vellen aluminiumfolie. Schil de wortelen en spoel de prei. Snij ze in julienne. Meng ze met de helft van de peterselie en dragon. Verdeel over de kip. Kruid met peper en zout. Vouw de folie gedeeltelijk tot papillotten, maar laat bovenaan nog open.
Meng de room met de wijn. Verdeel over de pakketjes en sluit ze nu helemaal. Leg ze 15 à 20 minuten op de barbecue, of tot de kip gaar is. Meng de aardappelen met olijfolie, peper en zout. Doe ze in een aluminium grillbakje en laat ze kleuren op de grill. Bestrooi met de rest van de groene kruiden en serveer bij de papillotten.

#4781

Bron: Flandria