Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zomerse_gerechten_met_groenten_uit_eigen_tuin?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 3 juli 2020

Zomerse gerechten met groenten uit eigen tuin

Gehakt met provençaalse groenten

Gehakt met provençaalse groentenIngrediënten voor 4 personen

  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode en 1 gele   paprika
  • 250 gr tomaten
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 dl groentebouillon
  • Provençaalse kruiden

Bereiding:

Spoel de groenten en snij ze in niet te kleine stukken.
Bak het gehakt in hete olie.
Breng het op smaak met een teentje gehakte knoflook, royaal Provençaalse kruiden, peper en zout.
Doe er de bouillon en de tomatenpuree bij en schep goed om. Voeg de groenten toe en laat alles 10 à 15 minuten stoven in de open pan, tot de groenten beetgaar zijn. Serveer met basmati rijst.


Gegrild varkenshaasje met broccoli, melksaus en aardappelen

Gegrild varkenshaasje met broccoli, melksaus en aardappelenIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 broccoli
  • 600 g aardappelen
  • peper en zout
  • 350 ml melk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de aardappelen in gezouten water en giet af.
Stoom ondertussen de broccoli of laat garen in gezouten water.
Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe. Voeg een beetje melk toe en klop goed om klonters te voorkomen.
Voeg de rest van de melk toe.
Grill de varkenshaasjes en kruid met peper en zout.
Snijd het vlees in plakken en serveer.


Kalfstartaar met frisse venkelsalade

Kalfstartaar met frisse venkelsaladeIngrediënten voor 4 personen:

  • 300 kalfsfilet
  • 1 venkel
  • 200 g rucola
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1/2 busseltje bieslook
  • 1 eetlepel venkelzaadjes
  • zwarte peper van de molen en zeezout

Bereiding:

Maak de venkel schoon en schil eventueel de buitenkant met behulp van een dunschiller. Snijd de venkel met behulp van een groenteschaaf in flinterdunne plakjes en leg ze in een schaal ijswater. Snipper de ui heel fijn.
Snijd het kalfsvlees heel fijn met een scherp mes en hak het enkele malen door met het mes. Meng 2 eetlepels extra vierge olijfolie en de rode ui door het vlees en breng de tartaar op smaak met peper van de molen en een weinig zeezout.
Laat de venkel uitlekken en meng er de yoghurt, de venkelzaadjes, en de bieslook door.
Verdeel de tartaar over de borden in 4 serveerringen. Meng de rucola onder de venkelsalade en schik de salade op de tartaar.

#4412

Bron: Flandria