Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zelf_pompoensoep_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 5 juli 2020

Zelf pompoensoep maken

Pompoensoep met appel en curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 850 g hoevepompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan v/h klokhuis
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 theelepel currypoeder
  • peper en zout

pompoensoep maken

Bereidingswijze

Versnipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Laat even stoven op een middelhoog vuur. Snijd de appels in blokjes en voeg toe. Laat opnieuw even stoven. Voeg de curry toe en roer goed door. Giet er de bouillon bij en laat alles 30 min. zachtjes koken. Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij. Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken. Werk af met een scheutje room en wat peterselie.

Je kan voor de afwerking ook koriander en/of geroosterde amandelschilfers gebruiken. - Ook lekker met bruin brood of croûtons.

Zelf soep van pompoenen maken

Pompoensoep met prei en groene selderij

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 2 takken groene selderij
  • 3 tomaten 
  • 1 eetlepel boter
  • 1,5 l magere kippenbouillon
  • ½ koffielepel korianderzaadjes
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • nootmuskaat
  • peper van de molen
  • zout

pompoensoep

Bereidingswijze

Was de pompoen. Snijd met een scherp mes de bovenkant recht af. Haal met een lepel met scherpe randen het vruchtvlees uit de pompoen en houd daarbij een dikke rand over zodat de pompoen stevig blijft.
Verwijder de pitjes uit de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui fijn. Pers het knoflook. Maak de prei en de selderij schoon en snijd ze in stukjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in grote stukken.
Laat de boter smelten in een grote pan en fruit er de ui, het knoflook en de selderij in op een zacht vuurtje (8 minuten). Voeg de tomaten en de blokjes pompoen toe en laat alles zachtjes stoven tot een dikke saus.
Voeg nu de bouillon, een snuif nootmuskaat, peper van de molen en een weinig zout toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 25 minuten zachtjes koken. 
Stamp de specerijen samen fijn in een vijzel. 
Mix de soep en dien ze op in de uitgeholde pompoen. Verdeel het specerijenmengsel over de borden en schep de soep er overheen uit. 

Om meer kleur te geven aan je soep kan je er paprika (rode of oranje) aan toevoegen.

#3231

Bron: Flandria