Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/zeg_mos_vaarwel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 14 mei 2021

Zeg mos vaarwel!

Geen mos in het gazonMos in je gazon ben je liever kwijt dan rijk! Zeker na een barre en natte winter, duikt mos al snel de kop op. Doordat het gras langzaam opstart bij lage temperaturen, kan mos in het voorjaar de overhand nemen. Wees er dus tijdig bij en gebruik  DCM Organisch-minerale Meststof Gazon Pur®.

DCM Gazon Pur® is een gazonmeststof, die je gazon voorziet van een complete bemesting terwijl ze indirect mos bestrijdt. De voeding in  DCM Gazon Pur® doet het gras groeien en de indirecte werking via de wortels doodt het mos. Het mos gaat geleidelijk geel verkleuren.

Overigens hoef je helemaal geen schrik te hebben voor vlekken op je kleren of de klinkers van je terras, want  DCM Gazon Pur® bevat immers geen ijzersulfaten.

Dankzij de MINIGRAN® Technology bestaat elk korreltje uit dezelfde samenstelling, kan de meststof homogeen en stofvrij verdeeld worden, en dringt het korreltje diep in de grasmat voor een snelle werking.

Gebruik de meststof het best na een maaibeurt op de eerste mooie lentedag bij vochtige omstandigheden en een temperatuur hoger dan 12°C.

DCM Organische Meststof Gazon Pur®

DCM Organische Meststof Gazon Pur®

Meststof met indirecte werking tegen mos via de wortels van het mos: het mos vergeelt en sterft af na 3 weken.
Samengestelde organisch-minerale meststof bevattende magnesium NPK 8-4-20 + 3 MgO met indirecte werking tegen mos

 • 2-in-1 product: meststof + indirecte moswerking
 • meststof met indirecte werking tegen mos via de wortels van het mos: het mos vergeelt en sterft af na 3 weken
 • rijk aan kalium om de grasmat te versterken tegen droogte, vorst en betreding
 • ideaal voor normale gazons met matige mosdruk

Toepassing: maart - oktober (0,6 - 1,2 kg/10 m²)


Tips voor uw gazon

 • Twee stappen om mos duurzaam aan te pakken!
  Een ongebreidelde mosgroei vormt een groot probleem in gazons. Mos wordt meestal slechts tijdelijk onderdrukt, een blijvende oplossing komt er pas wanneer u erin slaagt de oorzaken aan te pakken.
  Lees verder.
 • Bestaat het ideale bemestingsschema voor mijn gazon? Over een mooi groen gazon beschikken, is niet altijd zo eenvoudig. Een gazon vraagt immers het hele jaar door regelmatig onderhoud (bekalken, bemesten, maaien…) en er kunnen verschillende problemen opduiken zoals mos, onkruid.
  Lees verder.

Meststof en werking tegen mos - DCM Gazon Pur®

#4702

Bron: DCM
www.dcm-info.be