Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/yucca_soorten_yuccas

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 17 oktober 2021

Yucca's zijn zeer geschikt als kuipplant, in serres, maar ook voor buiten.

YUCCA'S
Yucca’s zijn origineel afkomstig uit Midden en Noord-Amerika. Ze bestaan in vele varianten en dat in wel 30 soorten. Yucca's zijn zeer geschikt als kuipplant of voor in serres, maar ze doen het ook uitstekend buiten in de tuin. Ze houden enorm veel van zon en hebben een hekel aan vocht. De yucca zijn wortel is sterk, vezelachtig en draadvormig. Wanneer u beslist om een yucca aan te kopen, ga dan zeker na of de plant voldoende doorworteld is. Dit is een eis die u moet stellen. Een doorwortelde yucca zal zich zonder problemen laten aanplanten waar u wil en geen groeiproblemen hebben.
De Yucca is zeer gevoelig voor vocht, daarom wordt hij het best aangeplant in een zeer goed draineerbare grond, zo voorkomt U dat grondwater blijft staan.

Winterverzorging :
Yucca’s zijn over het algemeen zeer winterhard, de plant zal niet zozeer leiden onder de kou, maar eerder kapot gaan door het vocht. Het is toch aan te raden in de winter, wanneer het over het algemeen het vochtigst is, in januari/februari, de kruin van de plant te beschermen met een doorzichtbare plastic zak. Dit zou verrotting van de kruin moeten tegengaan. Let er ook wel op, dat u de plastic zak niet te strak aanbindt, kwestie van enige ventilatie te hebben.
 


Yucca Alifolia
Zeer harde plant, kan tot -18°C verdragen.
Hij vorm een enkele stam en kan tot 50 cm stam vormen. Zijn bladeren zijn scherp en groen.


Yucca Carnerosana
Een harde plant, die gemakkelijk -18°C kan verdragen.
Hij heeft hele mooie lange, scherpe groene bladeren.


Yucca Elata
Deze plant kan een temperatuur tot -15°C verdragen
Opvallende, lichtgroene bladeren met vele witte haren aan.


Yucca Filifera
Een Yucca plant afkomstig uit het Noord-Oosten van Mexico.
Hij kan een koude verdragen tot -8°C. Hij heeft korte, stijve groene bladeren en is een van de grootste Yuccasoorten en bovendien ook een snelle groeier.


Yucca Linearis (blue)/(green)
Deze plant kan een temperatuur tot -8°C verdragen, hij heeft mooie lange blauwegrijze of groengrijze bladeren die een mooie ronde kop vormen. Deze plant is afkomstig uit het Noord-Oosten van Mexico. Ze kunnen tot meer dan 2 meter hoog worden.


Yucca Rigida
Deze Yucca is afkomstig uit Noord Mexico. Het is een plant die gemakkelijk een temperatuur tot –15°C kan verdragen. Deze heeft lange stijve bladeren en kan maar liefst tot 4 meter hoog worden.


Yucca Rostrata
Deze Yucca kan een temperatuur tot –15°C verdragen, hij heeft blauwgroene/blauwe grijze bladeren, hij kan eveneens meer dan 4 meter groot worden. Hij komst oorspronkelijk uit Noord Oost Mexico en West Texas.


Yucca Thompsoniana
Deze plant komst van oorsprong uit Noord Oost Mexico en West Texas. Deze Yucca, die bijna altijd meerdere koppen vormt, kan een minimum temperatuur aan van –20°C graden.
zie ook: Planten van een Yucca thompsoniana of palmlelie: stap voor stap uitleg met foto's


Yucca Torreyi
Deze Yucca is van origine uit Noord Oost Mexico en West Texas. De bladeren kunnen een blauwgroene kleur krijgen en zullen na verloop van tijd wanneer de plant gebloeid heeft vertakken. Deze plant kan een temperatuur aan van -15°C.

Tropische planten, kuipplanten en kamerplanten
v
ragen en antwoorden over tropische planten, kuipplanten en kamerplanten: van vijgen, bamboe, citrus, palmen, agapanthus, oleander, yucca,...

#1197

Auteur: Danny Mostinckx