Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/workshop_bloemschikken_workshops

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 27 november 2021

Workshops bloemschikken en wilgentenen vlechten tijdens de tuinbeurs Gardens of Excellence in de abdij van Male

Workshops bloemschikken en wilgentenen vlechten tijdens Gardens of Excellence Brugge i.s.m. Tuinadvies.be


(25 en 26 april 2009)

Bloemschikworkshops met meester-bloembinder Carl Vandermoere.
Carl Vandermoere van De Vier Seizoenen, een gespecialiseerde bloemenzaak aan de Generaal Lemanlaan in Assebroek (Brugge). Vaste leverancier van arrangementen bij tal van Vlaamse sterrenrestaurants. Hij is een virtuoos in het binden van marktverse bloemen en combineert zijn bloemen met bladeren, takken of andere natuurlijke materialen. Carl legt hart en ziel in zijn vak en zowel zijn klanten als kenners bestempelen zijn creaties als haute couture. Zijn naam en faam reiken dan ook tot buiten de landsgrenzen.


Carl Vandermoere

workshop tafelgarnituur met blijvende basis
Het maken van een tafelgarnituur waarvan de basis blijvend is en waarbij het aanvullen van bloemen voor een mooi geheel zorgt.
Toepasbaar op allerlei feesttafels, maar ook gewoon in het interieur als stukje natuur.
Mee te brengen materiaal: snoeischaar, scherp mesje.

workshop wandgarnituur met blijvende basis
Een wanddecoratie die blijvend is en gedurende het ganse jaar toepasselijk is. De bedoeling van deze workshop is om kennis te maken met de creatieve vaardigheden van Carl Vandermoere. De deelnemers kunnen tevreden huiswaarts keren met een originele herinnering.
Mee te brengen materiaal: snoeischaar, scherp mesje.

IMGMAND003

Workshops vlechtwerk met Nadine Van Acker
Nadine Van Acker studeerde aan de kunstacademie en ging vijf jaar in de leer bij Anne Hermans in Hoegaarden om zich te specialiseren in vlechtwerk met wilgenhout.
Tot haar specialiteiten behoren omheinde moestuinbedden, boombanken, tuinafscheidingen, manden, tafelkransen, guirlandes e.a. Met eenvoudige takken creëert zij meesterwerkjes.

workshop mandvlechten
Op zaterdag vlechten we een bloemenbakje in wilgenteen.
Het vlechtwerk bestaat uit een rechthoekige metalen frame waar we staken aanbinden. Tussen de staken vlechten we het geheel af met dunnere wissen. Het mandje kan je opvullen met mooie lentebloemen en in de vensterbank of op de tuintafel zetten.
Mee te brengen materiaal: snoeischaar, scherp mesje, ijzerdraad.

workshop vlechtwerk van hekjes en klimrekjes
Op zondag vlechten we een klimrekje in wilgenteen. Het vlechtwerk bestaat uit wissen die aangebonden worden aan een metalen frame. Het klimrek dient als steun voor klimplanten, zoals klimroosjes, clematis. Het klimrek kan in de moestuin (steun voor bonen) of op het terras in een pot geplaatst worden.
Mee te brengen materiaal: snoeischaar, scherp mesje, ijzerdraad.


Klimrek maken in workshop vlechten met wilgentenen.

#1897