Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/winterbehandeling_6_maart_2013

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 5 augustus 2021

Winterbehandeling bij fruitbomen

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 6 maart 2013 - Bericht 1

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Slakkenvraat

Winterbehandeling

Witziekte op druif Witziekte op kleinfruit

Nu in de kijker: winterbehandeling

Door bomen en struiken in de winter te behandelen met een olie zoals SUN SPRAY 7E, kan je heel wat leed besparen verder in het voorjaar. Deze oliën hebben het voordeel een verstikkende werking uit te voeren op eventueel overwinterde organismen zoals luizen, dop-en schildluizen, wantsen en spintmijten. Deze kleine tuinbewoners ademen via ademhalingsopeningen in hun lichaam en niet via hun mond zoals wij doen. Door het olie worden deze gaatjes afgesloten en sterven ze. Doe dit op een droog moment. Deze behandeling kan toegepast worden op appel, peer en sierplanten. Voor perzikbomen is een behandeling nu helaas te laat.

Sun spray 7E


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet  Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van  Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door  hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op  Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3817

Bron: Edialux
www.edialux.be