Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/welke_bloemen_schenk_je_aan_je_geliefde_voor_valentijn

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 1 augustus 2021

Welke bloemen schenk je aan je geliefde voor Valentijn?

Welke bloemen schenk je aan je geliefde voor ValentijnVolgende week, op 14 februari is het terug Valentijn. En al zou onze liefde voor elkaar en de aandacht die we aan elkaar schenken op een doorsnee dag niet anders mogen zijn dan op Valentijn, toch is het een leuk moment om elkaar eens extra te verwennen. Op Valentijn brengt de liefde ons allen een beetje dichter bij elkaar.

Op zo een dag is het leuk eens samen uit eten te gaan en elkaar een leuk geschenkje te geven. Het hoeft niet altijd veel te zijn. Een bos bloemen kan al wonderen doen!

Kies je voor bloemen dan is het leuk om weten wat bepaalde kleuren betekenen en welke gevoelens ze bij je vrouw of vriendin kunnen oproepen. Niettegenstaande kleuren subjectief zijn en veel met persoonlijkheid te maken hebben, kunnen ze ook een geheime boodschap overbrengen. Dit kan misschien je keuze toch gaan beïnvloeden.

Blauw is zeldzaam in zijn zuiverste vorm:

In de natuur komt blauw in zijn zuiverste vorm niet vaak voor. Blauw is een koele primaire kleur en heeft weinig passie in zich. Blauw is afstandelijk en dus niet het ideale kleur in een Valentijnsboeket. Anderzijds is blauw de kleur van de hemel en de goddelijkheid en roept het een gevoel van onschuld en eeuwigheid op.

rood valentijnsboeket

Rood de kleur van gepassioneerde liefde:

Waarschijnlijk is dit het meest gekozen kleur voor bloemen en andere geschenkjes op Valentijn. Hoe kan het ook anders, rood is de kleur van de liefde! Rood is net zoals blauw een primaire kleur en kan veel emotie oproepen. Naast een teken van liefde is het ook een agressieve kleur. Een kleur die alle aandacht naar zich toe trekt, veel licht absorbeert en nauwelijks reflecteert. Samen met een groen blad zorgen rode bloemen voor een unieke vibratie want rood en groen zijn complementaire kleuren. Ze liggen tegen over elkaar op de kleurencirkel en zullen in combinatie elkaar versterken.

Roze is rustgevend en zacht:

Roze is de perfecte kleur voor een prille liefde. Het is een aangenaam onschuldig kleur dat niet aanstootgevend is en gevoelens van tederheid oproept. Het spreekwoord “bekijk het leven door een roze bril” zegt veel over de positiviteit die de kleur uitstraalt. Roze is dus vaak een goede keuze.

oranje boeketOranje is vasthoudend en energiek:

Het is waarschijnlijk één van de minst gewaardeerde kleuren. Tinten van oranje vind je nochtans overal in de natuur terug, denk maar aan een romantische zonsondergang. Oranje werkt therapeutisch op lichaam en geest en geeft een algeheel gevoel van blijdschap en welzijn. Het geeft ook energie en seksuele kracht.

Geel met een buitennatuurlijke helderheid:

Geel is de derde primaire kleur naast rood en blauw. Het is een energieke kleur dat kracht en vreugde uitstraalt. Na een donkere winter brengt geel terug wat licht in het leven, het begin van de lente! Krijg je een boeket met gele bloemen van je geliefde dan kan dit ook een teken zijn van ontrouw en verraad.

Wit symbool voor puurheid en eenvoud

Wit is een teken van helderheid. Het geeft meer licht terug dan het krijgt en in combinatie met kleuren, krijg je diverse pasteltinten. Wit in zijn zuivere vorm staat voor maagdelijkheid en zuiverheid. Sinds oudsher het meest gebruikte “kleur” voor bruiloften. Daarnaast staat het ook voor rouw, koude en leegheid.  

Kies met deze tips de juiste kleur of een mooie combinatie ervan om je geliefde duidelijk te maken wat je voor haar of hem voelt.

#4644

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies