Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/waterkristallen_voor_minder_gietbeurten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 5 augustus 2021

Waterkristallen voor minder gietbeurten

De zomer en de bijhorende vakantie staan voor de deur. Neem in elk geval de juiste voorzorgsmaatregelen als je op reis vertrekt, zodat je tuin er niet helemaal verloederd bijligt bij je thuiskomst! Enkele stappen kunnen je alvast heel wat ellende besparen.

Water geven

In de zomer is het gevaar op hitte- en droogteperiodes groter. Schakel dus indien mogelijk een tuinoppas in om je bloemen, planten en gras regelmatig te bewateren. Vergeet zeker je potplanten - binnen en buiten - niet, want die hebben maar een beperkte hoeveelheid grond waaruit ze hun water kunnen halen. Gras is beter bestand tegen langere periodes van droogte en herstelt nadien ook vrij snel. Bij langere droogteperiodes is het echter ook hier aangeraden om extra water te geven.

hoe overleeft jouw tuin de vakantie

 

DCM Aquaperla® - Waterkristallen

DCM Aquaperla® - WaterkristallenWaterkristallen voor minder gietbeurten.

Deze waterkristallen nemen meer dan 100 keer hun eigen gewicht aan water en voeding op en geven het opnieuw af volgens de behoefte van de plant. Geschikt als tijdelijke waterbuffer in droge gronden. Om te mengen met de grond bij de aanleg van de tuin of met potgrond om minder vaak water te moeten geven. Kan ook gebruikt worden als decoratie in doorschijnende vazen.

fysisch bodemverbeterend middel - product bestemd voor het verhogen van de waterretentie van bodems en teeltsubstraten

Aangewezen dosis: 50 - 200 g / m², 1 - 3 g / L potgrond

Meer info? bekijk DCM Aquaperla® - Waterkristallen

Is regelmatig water geven een probleem?

Dankzij waterabsorberende polymeren, ingemend in een potgrond of in volle grond, kan je het aantal gietbeurten met 50% verminderen! DCM Aquaperla® - Waterkristallen hebben de speciale eigenschap om meer dan 100 keer hun eigen gewicht aan water en de daarin opgeloste voedingsstoffen tijdelijk te kunnen vasthouden in afwachting van opname door de plant. Wanneer het gehalte aan vocht en voedingsstoffen afneemt door verdamping en opname door de plant, stellen de polymeren het geabsorbeerde water met voedingsstoffen opnieuw ter beschikking van de plant.

Ontdek ook DCM Potgrond Aquaterra® om het aantal gietbeurten te halveren en heel wat tijd en water te besparen. Deze potgrond is ideaal geschikt voor bloembakken met bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets, kamerplanten en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken.

#5585

Bron: DCM
www.dcm-info.be