Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/waarom_aanplanten_in_het_najaar

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 24 oktober 2020

Waarom aanplanten in het najaar

Het najaar is het ideale moment om aanplantingen te doen. In de herfst, wanneer de temperaturen beginnen te zakken, kunnen vaste planten, sierheesters, hagen en bomen probleemloos worden geplant of verplant. Let er wel op dat je de bodem zorgvuldig voorbereidt!

Waarom in het najaar aanplanten

Het najaar is de ideale periode om te planten; de planten zijn in rust en tijdens de winter sluit de grond zich perfect aan rond de plantenwortels. Wanneer de planten in het voorjaar opnieuw actief worden, kunnen de jonge wortels onmiddellijk onverstoord op zoek gaan naar water en voeding. Aanplanten in het najaar zorgt dus voor een aanzienlijke groeivoorsprong in de lente.

Op de kwekerij groeien planten in optimale condities en moeten de wortels nooit ver zoeken om vocht en voeding te vinden. Wanneer deze planten in de tuin worden geplant is het voor de wortels een bruuske overgang, met droogtestress en uitval als gevolg.

DCM Vivimus® Universeel

Om te mengen in de grond bij het aanplanten van bomen, hagen, struiken, buxus, etc. Verbetert de bodemstructuur, bevordert de inworteling en stimuleert het bodemleven.

Bij het (ver)planten is het daarom erg belangrijk om voldoende humus, lucht en voeding in de grond te brengen. Een humusrijke bodem met een goede lucht-waterverhouding heeft een kruimelige en luchtige structuur, die water en voedingselementen beter vasthoudt. Gevolg: de planten kunnen zich gemakkelijk inwortelen. Door bij het (ver)planten DCM Vivimus® Universeel aan het plantgat of de plantsleuf toe te voegen, zorg je zelf voor deze optimale condities.

DCM Vivimus® Universeel is namelijk een humusrijke, organische bodemverbeteraar die alle grondstoffen bevat om ideale groeiomstandigheden te creëren voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting. De toevoeging van nuttige bacteriën (Naturapy inside: Bacillus sp.) resulteert in meer bodemleven, een betere opname van voedingselementen en een betere beworteling. Dit betekent een hogere efficiëntie van de bemesting, een betere plantengroei en minder uitval!

#5609

Bron: DCM
www.dcm-info.be