Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/vriesea_kamerplanten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 12 juli 2020

Vriesea zorgt voor een tropische huiskamer

Vriesea

 

De dagen worden steeds langer. Als het even kan, zijn we lekker buiten, maar het Nederlandse weer blijft onvoorspelbaar. Door je interieur aan te vullen met een tropische woonplant, kun je de zomer ook binnenshuis halen. Het is een exotische plant –een zusje van de ananasplant- met prachtig gestreept blad en gele bloeiwijze.  

 


Nederland - Brazilië

 

Bij de zomer horen natuurlijk exotische planten. Vriesea is een Braziliaanse plant met een Nederlandse naam. Hij is namelijk genoemd naar W.H. de Vriese, die in de 19e eeuw professor in de botanie was aan de universiteit van Amsterdam en Leiden. Toch is de Vriesea een tropische plant met een vurig karakter! Dat temperament komt door de stevige, gestreepte bladeren waaruit de prachtig gele, speervormige bloeiwijze te voorschijn komt. Laat je eens versieren door deze Braziliaanse beauty!

 

Exotisch

 

Mocht de Nederlandse zomer in het water vallen, dan kun je een tropisch sfeertje gemakkelijk in huis halen. Met enkele Vriesea’s creëer je je eigen exotisch paradijs! Door Vriesea in grote bakken of schalen van gekleurd glas te zetten, krijg je een opvallend resultaat. Niet alleen binnen kun je genieten van Vriesea. Buiten op het balkon of terras staat hij natuurlijk ook heel verleidelijk. 

 

Regenbuitje

 

Af en toe een tropisch regenbuitje kan de Vriesea wel waarderen. Met zijn bladeren vangt de plant water op, dus kun je de plant ook prima sproeien. Zoek wel een plekje met voldoende licht, maar zet de Vriesea niet in de volle zon.  

#536