Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/volle_grond_of_potteelt?selectCountry=1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 23 januari 2022

Uw eigen bio paradijs in vollegrond of potteelt

Groenten telen in volle grond

Je eigen moestuin, is er een betere manier om exact te weten wat je opeet? De wetenschap dat je precies weet wat je je groentetuin meegeeft om te groeien is voor elke tuinier een aangename gedachte. Zelfgekweekte groenten smaken meestal net dat ietsje beter.

Een goed aangelegde groentetuin oogt niet alleen mooi, maar levert u bovendien nagenoeg het hele jaar door smakelijke, verse en gezonde lekkernijen voor in de keuken.

Voor een rijke oogst moet u voeding bijgeven aan de groenten of kruiden in uw tuin. Elke professionele teler doet dit ook. DCM Organische Meststof voor Groenten is een 100% organische meststof, dus enkel samengesteld uit natuurlijke grondstoffen die geleidelijk vrijkomen. Dit vormt het grote voordeel van organische meststoffen voor de groentetuin: geen geforceerde ‘kunstmest’-groei maar vrijstelling van voedingselementen volgens de behoefte van de plant. Deze organische meststof is bovendien rijk aan potas (kalium), essentieel voor de vruchtvorming.

DCM Organische Meststof voor Groenten:

  • voor gezonde groenten en kruiden uit eigen tuin
  • rijk aan kalium voor sterke planten en dikke vruchten
  • met magnesium voor diepgroene bladeren en bladgewassen
  • 100% organisch, toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw

Potas- of kaliumbronnen zijn zeer dure grondstoffen maar enorm belangrijk in de groentetuin omdat ze de vruchtvorming stimuleren. Hoe meer potas u geeft, hoe groter de vruchten worden. Daarom bevat DCM Organische meststof voor Groenten zeer veel potas. Maar sommige groenten zoals aardappelen, tomaten, courgettes, paprika’s, kolen, … doen het nog beter als u extra kalium geeft en dat kan met DCM Tuinkali-Tuinpotas. Bovendien is tuinkali-tuinpotas toegelaten in de biologische land-en tuinbouw.

Tip: Als u aardappelen plant, strooi een klein beetje potas mee in het plantgat. De aardappeloogst zal u verbazen...

Veel mensen stellen zich dan de vraag: “Hoe kunnen we onze groentetuin dan bemesten? Moet dat dan met organische meststoffen? En is dat dan ook BIO?”
Geen probleem, met de  DCM Organische Meststof voor Groenten zit elke moestuinliefhebber veilig. Het label BIO kan perfect op deze complete samenstelling (6-3-12 + 2 MgO) gekleefd worden. Deze organische meststof is een alles in één meststof voor alle groenten.

 

groenten en kruiden in vegtrug kwekenPotteelt of in verhoogde kweekbakken

Maar ook zonder een echte tuin kan u tuinieren. Heel wat groenten en kruiden gedijen heel goed in potten, denk maar aan paprika’s, sla, tomaten en peterselie. Een ideale oplossing dus als u enkel een terras of een balkon ter beschikking hebt.

Potten bieden bovendien een extra voordeel. U kan ze bij het begin van de winter gemakkelijk naar een vorstvrije en lichtrijke plaats verhuizen. Zo kan u de zomer verlengen en ook in het najaar van al uw smaakmakers blijven genieten.

https://be.dcm-info.com/nl/hobby/product/324/dcm-potgrond-voor-groenten-kruidenLet wel dat al deze planten in potten slechts goed zullen groeien, op voorwaarde dat ze in een luchtige en voedingsrijke potgrond kunnen wortelen. DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden is hiervoor ideaal.
Hij bestaat uit hoogwaardige veensoorten en is organisch bemest voor 100 dagen.

Verder is deze potgrond verrijkt met zeewiermeel dat van nature rijk is aan sporenelementen.
Sporenelementen zijn zoals vitamines, de plant heeft er niet veel van nodig maar ontwikkelt er wel beter mee.

DCM Potgrond voor Groenten en Kruiden:

  • ideaal voor het oppotten of verpotten van alle groenteplanten en kruiden
  • toegelaten voor gebruik in de biologische land- en tuinbouw
  • organisch bemest voor 100 dagen, kant en klaar voor gebruik
  • ook toepasbaar bij het zaaien en planten in volle grond
#3551

Bron: DCM
www.dcm-info.be