Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/voederhuis_voederhuisjes_kopen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 3 december 2021

Voederhuisjes voor de vogels in de tuin

Foderlada: Voederschuur en vogellokker.

Vier voedervakken voor 4 verschillende soorten vogelvoer zoals voerkoekjes, vetbollen, pinda’s en verschillende soorten vogelzadenmix.
Door de grote variatie en aanbod aan voer zullen ook des temeer vogelsoorten de voederplaats bezoeken. Bovendien lokt de ene vogelsoort de andere en dat maakt de voederschuur tot een echte vogellokker en brengt leven en beweging in uw tuin.

De voederschuur biedt de zaadmengsels en voer een goede bescherming tegen sneeuw en regen en bovendien zitten de kleine tuinvogels droog en kunnen rustig genieten van hun maaltijd omdat grote vogels, zoals eksters, duiven en kraaien geen houvast krijgen aan de voederschuur om voer te pikken.

De voederschuur bevat veel voer en hoeft niet steeds bijgevuld te worden maar die keren dat bijvullen nodig is, is het een kwestie van het dak oplichten en het voederhuis op te vullen met nieuw voer. Ook reinigen is eenvoudig en het risico op ziektes en besmetting tussen vogels is geminimaliseerd gezien het feit dat de vogeluitwerpselen op de grond vallen en niet op de voederplank.

Montage:
Plaats de voederschuur op een paal in de tuin, of voor het raam op onze draaibare zwenkarm als u liever niet door de regen/sneeuw wilt lopen om de voederschuur bij te vullen met nieuw voer.

Voederhuisje voor kleine vogels zoals meesjes en roodborstjes.

Het voederhuis kan gevuld worden met 2,2 liter vogelvoer en vormt een verzamelplaats voor allerlei soorten kleine tuinvogels.
De vier voeropeningen zijn zo gemaakt dat de kleine vogels gemakkelijk de weg vinden naar het voer en met hulp van de zitstokjes kunnen de vogels comfortabel en hygiënisch eten zonder in het voer te zitten of het voer te vervuilen met hun uitwerpselen.

De zitstokjes zijn zo kort dat de grote vogelsoorten geen houvast hebben en de kleine vogels dus ongestoord kunnen genieten van hun maaltijd. Het voer ligt beschermd tegen regen, sneeuw en wind en valt er niet uit als de voederautomaat door de wind heen en weer slingert.

Het hoog kwalitatieve voederhuis in de vorm van een herenhuis is in Zweden ontwikkeld en handgemaakt van weerbestendig larikshout met dakbedekking op het dak.
Het met voer vullen is zeer eenvoudig door de splitpennen te verwijderen, het dak op te tillen en vervolgens het voer in het huisje te gieten.

Montage:
De voederautomaat behoeft geen vast montagepunt maar kan gemakkelijk opgehangen worden aan een tak of onder een pergola, rozenboog,... of een haakje aan het balkon met behulp van het meegeleverde ophangkoord.

Meer soorten voederhuisjes op Voederen en drinken en op Vogels voederen met mooie voederhuisjes

Voederhuisjes en nestkastjes op Vogel nestkastjes

#2220