Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/vlijtig_liesje

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 28 juli 2021

Vlijtig liesje

 Vlijtig Liesje: balkonplant van 2006.

Vlijtig Liesje is uitgeroepen tot de balkonplant van het jaar en dat is een terechte keuze. De plant is ijzersterk, bloeit meer dan een half jaar en hoeft niet eens in de volle zon te staan. Ook langdurige regen vindt vlijtig Liesje geen probleem.

Zorgeloos

Vlijtig Liesje is een zorgeloze plant. De naam vlijtig dankt de plant ongetwijfeld aan de overvloed van bloemen die onvermoeibaar verschijnen. Zijn officiële naam is Impatiens. In potten, bakken en in de volle grond is het een ideale plant

In soorten en maten

Vlijtig Liesje wordt in gemengde tinten aangeboden, maar ook op kleur. Ze zijn er in roze, wit, oranje, rood en lila.

Tegenwoordig worden er ook veel vlijtig Liesjes met gevulde bloemen gekweekt. Heel bijzonder is vlijtig Liesje met mooi donker blad.

Overal inzetbaar

Voor balkons en terrassen op het noorden of oosten is vlijtig Liesje een uitkomst. Van schaduw trekt deze plant zich weinig aan en bloeit daar even uitbundig als op een plaats met meer zon. Witbloeiende vlijtig Liesje kan in de volle grond en in potten een plek met wat schaduw zelfs doen oplichten. Ook in combinatie met andere planten is het een schoonheid. In hanging baskets of bakken aan het balkon; overal is deze balkonplant van het jaar inzetbaar.

De verzorging

De verzorging van vlijtig Liesje is niet moeilijk. Geef de planten in pot op tijd water. Geef als voeding aan het begin van het seizoen wat gecoate mestkorrels. Deze korrels kunnen bij de plant in de aarde worden gestoken.

#587

Auteur: Kurt Vossaert