Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/verticuteren_overbodig

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 15 januari 2021

Verticuteren overbodig met het nieuwste DCM snufje

Verticuteren overbodig met het nieuwste DCM snufje

Wat als je een meststof met 5-voudige werking ziet in de winkel die je het hele jaar door kunt gebruiken? Je gelooft het vast niet, maar toch voldoet  DCM Microgazon Plus aan deze voorwaarden. Laten we ze even overlopen:

 1. Meststof

  In eerste instantie is  DCM Microgazon Plus een organisch-minerale meststof gericht op gazons. De evenwichtig samengestelde meststof in MINIGRAN®korrel zorgt voor een langdurig effect en een gezond gazon. Bovendien zorgt het toegevoegde magnesium voor een diepgroene grasmat.

 2. Indirecte moswerking

  Daarnaast pakt  DCM Microgazon Plus indirect mos aan. De meststof stimuleert de groei van het gras terwijl het via de wortels het mos aanpakt. Na enkele dagen vergeelt het mos en sterft het af na maximum 3 weken.

 3. Kalk

  De toevoeging van kalk maakt  DCM Microgazon Plus uitzonderlijk. De kalk gaat de natuurlijke verzuring tegen en vormt een optimale omgeving voor de opname van de voeding door de planten.

 4. Nuttige bacteriën

  Door toevoeging van nuttige bacteriën wordt het microbieel leven in de bodem opgepept. Een dynamisch bodemleven verbetert de bodemstructuur en maakt voedingselementen beschikbaar voor de planten.

 5. Verticuteren overbodig

  Doordat de toegevoegde kalk de zuurtegraad op peil houdt, blijven de groeiomstandigheden van de bacteriën optimaal. Bijgevolg zullen deze bacteriën vlot en efficiënt organisch materiaal, maairesten zoals bij mulchmaaien met een robotmaaier en het afgestorven mos verteren. Dit interne composteringsproces reduceert de viltlaag en dus maakt  DCM Microgazon Plus verticuteren overbodig!

DCM Organische Meststof Microgazon Plus

samengestelde organisch-minerale meststof bevattende calcium en magnesium NPK 7-4-17 + 8 Ca + 3 MgO met bacteriën, vermindert de viltlaag en met indirecte werking tegen mos

 • 5-voudige werking: meststof + kalk + indirecte moswerking + nuttige bacteriën + verticuteren overbodig
 • meststof met indirecte werking tegen mos via de wortels van het mos: het mos vergeelt en sterft af na 3 weken
 • tegen verzuring van de bodem
 • voor een optimale opname van voedingselementen door het gazon
 • bevat bacteriën (Bacillus sp.: 103 CFU/gram)
 • vermindert de viltlaag

Toepassing: februari -> oktober (0,8 - 1,2 kg/10 m²)

Een diepgroene grasmat vraagt aandacht en onderhoud. In het voorjaar duikt er vaak mos op en ontstaat er veelal een viltlaag tussen het gras. Gebruik hiervoor meststof, kalk, indirecte werking tegen mos, nuttige bacteriën en verticuteren overbodig - DCM Microgazon Plus:

#4714

Bron: DCM
www.dcm-info.be