Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuintips_voor_de_maand_juni

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 24 oktober 2021

Tuintips voor de maand juni

Onkruid
Sommige onkruiden kunnen het heel erg bont maken. Zoals zevenblad, dat er een waar plezier in schept door je tuin te ‘wandelen’… zeg maar woekeren. Maar wist je dat zevenblad een erg lekkere groente is, met een smaakje tussen spinazie en zuring? Dat je met de blaadjes kan stoven, door de pesto in de quiche te mengen? Meer nog, als je er genoeg van eet, kan je hem prima in toom houden. Want als er één ding is waar zevenblad een hekel aan heeft, dan is het wel dat je hem afknipt of –maait. Handig om te weten, niet?

Bloemenweide
Heb je een bloemenweide, dan is het nu tijd om ze te maaien. Zitten er nog maar weinig bloemen tussen je gras, maai dan alles tot op de grond af en haal het weg. Bij deze grasschaarste wil iemand je maaisel wel om paarden bij te voederen? Hak hier en daar een vierkante meter los en strooi er een kant-en-klaar bloemenmengsel uit, dat geschikt is voor jouw bodem. Volgende lente word je beslist beloond met een pak meer kleur!

Bladluizen
Warmte en een tikje regen… meer hebben de bladluizen niet nodig om zich massaal op je rozen, fruitbomen, tuinbonen of artisjokken te storten. Met een krachtige waterstraal, zelfgemaakte azijnloog, brandnetelgier of een kant-en-klaar biologisch insecticide zijn ze zo verjaagd. Ook lieveheersbeestjes helpen mee – wist je dat één zo’n diertje wel 100 bladluizen per dag kan verorberen?

 

#3129

Bron: I love my garden
www.ilovemygarden.be