Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuintips_voor_de_maand_augustus

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 22 september 2021

Tuintips voor de maand augustus

Mieren
Heb jij ook last van mierenhopen in het gazon ?
Mieren doen doorgaans geen kwaad in de tuin maar in het gazon kan een groot nest wel een lelijke plek veroorzaken. Behandel lokaal, met een biologisch product bijvoorbeeld op basis van spinosad. Op die manier breng je geen schade toe aan dieren die mieren eten, zoals de bonte specht.

Wespen
Heb jij ook zo’n last van wespen op je terras?
Misschien trek je ze net aan, door ‘foute’ planten op je terras? Wespen zijn namelijk verzot op zoetigheden – appels, peren, pruimen, perziken of een vijgenboom bij je terras zijn geen goed idee. Let ook op met planten met felle kleuren; wespen worden onweerstaanbaar aangetrokken door de felrode bloemen van persicaria en fuchsia.

Vlinders
Op welke bloemen in jouw tuin zitten er nu veel vlinders?
Op dit moment zijn zonnehouden (Echinacea) en asters de absolute vlinderlievelingen maar ook hemelsleutel (Sedum) en koninginnenkruid (Eupatorium) blijken populair. Wist je dat koolwitjes deze zomer het vaakst in onze tuinen voorkwamen, gevolgd door de atalanta en het oranje zandoogje?

Groenten
Kent jouw moestuin ook zo’n superjaar?
Na de enorme bloemkolen plukken we nu emmers bonen, oogsten we dikke preien, tientallen courgettes en het eerste pompoentje. Emmers tomaten heb ik al uit de serre gehaald: kerstomaatjes, Roma’s voor de pastasaus en Coeur de Boeuf voor in de slaatjes. Ons geheim? Een scheutje vloeibare voeding in het gietwater.

 

#3337

Bron: I love my garden
www.ilovemygarden.be