Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuintips_voor_de_maand_april

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 28 februari 2021

Tuintips voor de maand april

Brandnetels
Voor je de brandnetels in je tuin te lijf gaat: weet dat het eigenlijk bijzonder nuttige planten zijn. Een pak vlinders gebruiken ze om er hun eitjes op af te leggen en je maakt er excellente plantenthee van, vol magnesium, zwavel en ijzer. Bladluizen en witte vlieg gaan er bovendien van lopen. Pluk na een regenbui, dan prikken brandnetels minder.

Leliehaantje
Amper komen de knoppen van de lelies boven, of daar is het leliehaantje. Dit oranjerode kevertje is best wel mooi; helaas zijn z'n (veel minder aantrekkelijke) larven dol op de bladeren en bloemknoppen van je lelies. Probeer de kevers nu te vangen, voor ze eitjes leggen. Ze laten zich makkelijk in je hand vallen.

Besjes
Kijk je al reikhalzend uit naar de eerste besjes? Verwen je struiken nu alvast met een portie organische mest voor fruit met extra veel magnesium en kalium (K). Daarvan krijgen je trosbessen, frambozen, cassis, jostabessen en druiven nog dikkere vruchten. Strooi uit, hark in en begiet. Een laagje compost rond de voeten van je struiken, houdt het onkruid tegen.

Droge tuin
Ligt je tuin er ook zo droog bij? Controleer de bomen, hagen, struiken en rozen die je recent hebt geplant en geef ze één keer in de week flink water.
Wacht met zaaien en planten in de moestuin tot het weer gaat regenen. Vergeet de dieren niet! Laat hier en daar wat schaaltjes met water achter; de egels, vogels en padden zullen je dankbaar zijn.

 

 

#3127