Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuinmarkt_tuinen_demen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 24 januari 2021

Exclusieve tuinmarkt op 30 mei in de tuinen in Demen

Exclusieve tuinmarkt op 30 mei.

Op 30 mei houden wij in de Tuinen in Demen een kleine en bijzondere markt.
Vaak vragen bezoekers ons, waar wij de planten, zaden, meststoffen of verfraaiingen kopen. Daarom hebben wij alle kwekers, producenten en leveranciers hiervan uitgenodigd. De plantenliefhebber vindt hier het neusje van de zalm!

Zo zal vaste plantenkweker Wim Timmermans aanwezig zijn, met zijn collectie bijzonder vaste planten. Zaden van minder gangbare soorten vind je die dag bij Tuinwinkel van der Elzen, die ook groenteplanten heeft. De Boschhoeve uit Wolfheze heeft mooie en onbekende bollen en planten. Verstegen Tuinplanten is aanwezig met een sortiment kuipplanten en heesters in pot. Bollen vind je bij de kraam historische bloembollen van Present Garden. Ton Hannink heeft exclusief materiaal voor de verwende verzamelaar. Mooie eenjarigen zie je bij kwekerij Overhagen.

Nicole Kranenburg van KeraNiek met de voor velen bekende bloemen van keramiek, die onze tuinen versieren, maakt speciaal voor deze dag een aantal nieuwe exemplaren.
Meststoffen die wij in de tuin gebruiken zijn deze dag te koop bij Tuinkenner. Hij beantwoordt al je tuinvragen!
Ook zijn Oxalis Tuinontwerpen, Groei & Bloei Oss en de Oranjerievereniging te vinden op deze markt.

Heerlijke Surinaamse hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar en in de theeschenkerij kun je natuurlijk koffie en gebak verkrijgen!

Om 12.00 uur zal de burgemeester van Oss, Herman Klitsie, een Canna dopen. Deze Canna wordt naar de Tuinen in Demen genoemd en krijgt de naam Canna “Demen” mee!
Drumband Dedico zorgt hierbij voor de muzikale omlijsting.
Dat belooft een bijzondere dag te worden!

Fridtjof Bremer en Martje van den Bosch zijn in 1990 begonnen met de aanleg van de tuinen. De totale oppervlakte bedraagt 17.000 m².
De Tuinen in Demen bieden de ware tuinliefhebber iets bijzonders. Zestien verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen.
Er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien, in alle vormen en kleuren. Spectaculair zijn de loofgangen, waarvan er één met ruim 80 leirozen is begroeid.

30 mei van 11.00 tot 17.00 uur
De Tuinen in Demen
Kleine Poelstraat 13
5371 KM Demen
+31 (0)486 413442
info@detuinenindemen.nl
Kijk voor meer info op: www.detuinenindemen.nl  
Entree 4 euro

Bekijk ook volgende teksten geschreven door Martje van den Bosch van de Tuinen in Demen:

Meer groene uitjes in de Groenagenda

#2499

Auteur: Martje van den Bosch
www.detuinenindemen.nl