Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuinexpo_antwerpen_2007

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 9 december 2021

Tuinexpo antwerpen 2008

Tuin Expo Antwerpen
van vrijdag 22/02/2008 t.e.m. maandag 25/02/2008
 

Tuinadvies.be met stand op tuinexpo Antwerpen 2008.
Vanaf vrijdag 22 februari opent Tuin Expo Antwerpen de deuren en uiteraard mocht een stand van uw tuinadvies.be niet ontbreken. Gedurende vier dagen kunt u er ons ontmoeten in hal 1.
We hopen U allen te mogen verwelkomen, zodat we elkaar ook eens persoonlijk mogen leren kennen.

TUIN EXPO 2008: de grootste tuinbeurs van Vlaanderen
De interesse voor de nieuwe geniettuin is op haar hoogtepunt. Iedereen streeft naar een allesomvattende leeftuin, sfeervolle tuinfeesten, frisse waterspetters, een poolhouse, cosy buitenmeubilair, olijven en mandarijntjes van eigen kweek... Het paradijs ligt in de achtertuin. Op Tuin Expo 2008 vindt de bezoeker alles om dit privé-droomresort te realiseren.


Print enkel deze kortingsbon (per persoon 1 bon afdrukken)

NIEUW

SPETTERS
De 20ste editie van Tuin Expo wordt er een met extra spetters. Dit jaar immers gaat speciale aandacht naar de watertuin. Zwembaden, zwemvijvers, spa’s en aanverwanten, buitendouches... water is niet meer weg te denken uit onze steeds mediterraner ogende tuinen. De verfrissende aanwezigheid van water brengt een hele nieuwe tuincultuur op gang. Poolhouses, ligweides ingericht met het hipste lig- en zitmeubilair, buitenkeukens, sfeervolle verlichting...
Alle ingrediënten voor een trendy buitenleven rond het zwembad zijn aanwezig op Tuin Expo 2008!

TUINFEEST
De tuin is de ideale plek voor zomerse party’s. Op Tuin Expo presenteren we creatieve ideeën voor sfeervolle buitenfeesten op kleine en grote schaal. Van feestorganisatoren, buitenkeukens en delicatessen tot tafeldecoratie en kinderfeestjes. Nodig alvast vrienden en buren uit!

HANDIG GERIEF
Hoe efficiënter de aanpak, hoe meer tijd er vrijkomt om te genieten. Tuin Expo heeft extra aandacht voor handig tuingereedschap. Hoe krijg je die buxussen anders zo mooi bol?

LOFT ZONE (enkel in Antwerpen)
Vorig jaar ondervonden we veel interesse voor dakterrassen en kleine stadstuinen. Daarom besloten we om dit thema verder uit te werken. Onder de noemer Loft Zone krijgt de bezoeker ideeën aangeboden voor de inrichting van een trendy buitenplek op miniformaat. Op Tuin Expo Antwerpen tonen verschillende tuinarchitecten hun visie op de daktuin en stadstuin.

BLOEMSCHIKKEN MET BEFAAMDE BLOEMKUNSTENAARS
We inviteren bekende namen uit de wereld van de florale kunsten. Ze geven demo’s bloemschikken, originele decoratietips en tonen je hoe je met enkele groene kunstgrepen de lente in huis brengt. Inspiratie à volonté.


VASTE THEMA’S

TUINEN ALL-IN
Tuin Expo is de enige beurs in België die expliciet focust op het gegeven ‘tuin’. Al heeft die de laatste tijd een veel bredere betekenis gekregen. De tuin is plots gebombardeerd tot een heuse place to be en zelfs place to live. Hij wordt ingericht als volwaardige woonomgeving inclusief buitenkeuken, hemelbed en luxueus salon. En met warmere zomers én winters in het vooruitzicht, zal deze trend zich zeker doorzetten.
Op Tuin Expo komen alle facetten van dit hedendaagse buitenwonen aan bod.

MODELTUINEN
De grote charme van Tuin Expo is ongetwijfeld het groot aanbod modeltuinen, vormgegeven en aangelegd door toonaangevende landschaps- en tuinarchitecten en tuinaannemers. Ze geven de bezoeker een beeld van de hedendaagse trends op het vlak van tuininrichting. Een inspiratiebron voor elke tuinbezitter. Een gelegenheid bij uitstek om vrijbiljvend kennis te maken met zowel jong als gevestigd ontwerptalent.

De groendecoratie wordt professioneel onder handen genomen door de Provinciale Tuinbouwschool Kortrijk, in samenwerking met het stadsbestuur van Kortrijk.

BINNEN EN TOCH BUITEN
In onze drang naar ‘buiten’, zetten we onze huizen open voor groen en daglicht. Tuinkamers, oranjerieën en veranda’s geven ons zelfs binnen een ontspannend buitengevoel. Gelijklopend met het succes van meer glas in onze huizen, is de trend van zonweringen en schaduwobjecten. De laatste nieuwigheden worden voorgesteld op Tuin Expo.
Een ware hype zijn heuse bijgebouwen in de tuin. Op zijn Engels, , in eik of met rieten dak, een bijgebouw geeft klasse aan je tuin.

PLANTEN
Tuin Expo is en blijft een gespecialiseerde plantenbeurs. Plantenkwekers van overal te lande bieden er kwalitatief hoogstaand plantgroen aan. Zeldzame planten maar ook alledaagse klassiekers, bloembollen en kruiden.
En wil je olijven en mandarijntjes van eigen kweek?
Helemaal volgens de nieuwste tuintendens vind je op Tuin Expo olijf-, citrus-, amandelbomen, oleanders en ander fraais uit het Middellandse Zeegebied.

VERHARDING
Kronkelende of rechte klinkerpaadjes leiden in de eigentijdse tuin naar verharde zit- of lighoeken. Klinkers vind je in alle maten en kleuren. Ook voor de verharding van terras en zithoeken is er keuze te over: van natuursteen in al zijn vormen tot tropisch hout.

TUINMEUBELTRENDS
Waar is de tijd van de uitklapbare strandstoel, het vouwbedje en de luchtmatras die we bij mooi weer uit de garage haalden. Onze zomerse ligbedden zijn volwaardig meubilair geworden, dat het hele jaar door grote sier maakt in onze tuinen. Weerbestendige buitensalons, tafels en bijpassende stoelen en banken, loungers, tuincocons... hebben een vaste plaats verworven in onze lusthoven. Tuinmeubels: nog nooit waren ze er in zoveel stijlen en variaties. Strak en design, romantisch provençaals, landelijk Engels... Op Tuin Expo zetten we alle trends in de vitrine.

EEN TUIN VOL VERRASSINGEN
Niets leuker dan een tuin vol verborgen schatten: een beeld dat tussen het groen komt gluren, nestkastjes, zinken tobbes en oude gieters... Stop verrassingen in je tuin.
Op Tuin Expo doe je gegarandeerd originele vondsten.

VERLICHTING
Tuinverlichting doet wonderen. Sfeerverlichting op enkele strategische plaatsen maakt je tuin een stuk feeërieker. Verlichting is er tegenwoordig in de meest kunstzinnige vormen: van designvariaties op de lampenkap tot minimalistisch of frivool.

LOUNGE ZONE
Ook op deze 20ste editie pakken we weer uit met een Lounge Zone. Eén hal wordt volledig verduisterd zodat de sfeerverlichting van de exposanten er de juiste toon zet. In de Lounge Zone vind je oa. tuinmeubeldesign, led-verlichting, hedendaagse omgevingsinrichting...
Op Tuin Expo Antwerpen reserveren we zaal 1 voor dit concept. In Kortrijk wordt hal 2 voorbehouden.
De andere hallen worden ingericht volgens het klassieke concept: helder, veel licht en extra veel groen.


NATIONAAL MEDIA EVENT
Het dubbelevent Tuin Expo heeft aansluitend plaats op 2 locaties: Antwerp Expo en Kortrijk Xpo. Tuin Expo komt dus naar je toe zodat je niet naar het andere eind van België hoeft.
De organisatie van Tuin Expo is in handen van Gil Claes, gekend van tuinprogramma’s op de regionale TV. Uiteraard heeft hij het in zijn programma’s geregeld over Tuin Expo.
Wil je graag meer info vooraf? Kijk dan naar de groene tv-rubriek 'Tuin en trends', in het weekendmagazine op alle regionale televisiestations. In Tuin en Trends houdt Gil je op de hoogte van zijn komende tuinevent.
De regionale TV is van de partij met een infostand over het weekendprogramma Tendens en Tuin en Trends.
Ook de VRT Radio verleent zijn medewerking. Mediapartner Radio 2 zendt live uit van op Tuin Expo.


TIPS VAN TUINSPECIALISTEN
Tuin Expo is dé jaarlijkse ontmoetingsplaats van tuinspecialisten. Heb je tuinvragen? Grijp je kans en vraag raad aan echte professionals uit de groensector. Ze helpen je met alle plezier verder.


WORKSHOPS EN DEMONSTRATIES
Tuin Expo is een doebeurs: bloemschikken, composteren, raadvragen, luisteren, ideeën opdoen... En voor een hele reeks attractieve voordrachten van specialisten kan je terecht in de afzonderlijke voordrachtruimte.
Voor een overzicht van al deze activiteiten: raadpleeg vanaf begin februari de website www.tuinexpo.com.


Tuin Expo Praktisch
Tuin Expo Antwerpen gaat door in Antwerp Expo (Bouwcentrum) vanaf vrijdag 22 tot en met maandag 25 februari
Tuin Expo Kortrijk gaat door in Kortrijk Xpo vanaf vrijdag 29 februari tot en met maandag 3 maart

Openingsuren: Vrijdag tot en met maandag van 10.00 – 18.00 u.

Ruime parkeergelegenheid vlak bij de beide tentoonstellingshallen
Vlot bereikbaar met de trein en De Lijn.
 

Locatie (B) Antwerpen  Routeplanner:   Route naar tuinexpo Antwerpen
Adres Jan Van Rijswijklaan 191  Info: Gil Claes Produkties  014-26 48 41
Gemeente 2000 Antwerpen Website http://www.tuinexpo.be
 
Toegangsgeld Kortingsbon (door afprinten aankondiging) toegankelijk voor rolstoelen Planten te koop voldoende parkeermogelijkheden Kunstverkoop Eten / versnaperingen Drinken

Toegang: 8 euro / Tot 14 jaar gratis
(Print en gebruik voor deze beurs de tuinadvies-kortingsbon van 2 euro)
Kom ook even tot bij onze tuinadvies-stand in hal 1.

 
Print enkel deze kortingsbon (per persoon 1 bon afdrukken) 

  Print het hele artikel

#909