Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/tuinaanleg_voorbeelden_tuintrends_2010

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 22 oktober 2020

Bohemian Spirit Garden als tuintrend 2010

Het gele tuintype voelt zich meer aangesproken door de ongedwongen sfeer van de Bohemian Spirit Garden.
In deze vrolijke, decoratieve tuin mag geleefd worden. Er is volop ruimte om te spelen, te ontspannen en creatief bezig te zijn. Deze tuin ademt: vrijheid, blijheid!

De Bohemian Spirit Garden is een vrolijke, decoratieve tuin, waarin geleefd mag worden. Niets moet, alles mag! En dat is te zien in de landelijke, nonchalante borders, waarin vrolijk gekleurde bloemen uitbundig staan te bloeien. Heldere kleuren zijn favoriet. De rode Monarda ‘Squaw’ en de blauwe Campanula lactiflora var. macrantha zijn planten die hier goed passen. Pastellen mogen er ook bij. Als het maar bloemig is en niet te strak is! Een of een paar bomen maken de tuin lekker landelijk. Denk aan oer-Hollandse soorten, zoals knotwilg en zwarte els (Alnus glutinosa). Ook kruiden mogen niet ontbreken, net als aardbeien. Om lekker van te snoepen!


De boomhut is een aantrekkelijke speelplek. Tegelijkertijd is het een afdak, waaronder je heerlijk beschut kunt zitten.

De boomhut (van eerlijk hout) heeft er een prominente plaats. Deze biedt tegelijkertijd beschutting aan het ondergelegen terras, waar tot laat in de avond geleefd kan worden. De inrichting lijkt een ratjetoe van eigentijdse en ambachtelijke meubels en accessoires. Maar deze zijn met zorg uitgezocht en hebben allemaal dezelfde nonchalante uitstraling. Zelfbedachte, creatieve oplossingen, zoals gerecyclede producten, maken de tuin nog persoonlijker.


Nieuwe, oude en gerecyclede meubels en accessoires zijn met een zekere nonchalance bij elkaar gezet.

Heldere kleuren, zoals rood, paars en blauw, dragen bij aan de uitbundige sfeer. Pasteltinten mogen er gerust bij. Dessins zijn een must, denk aan bloemmotieven, ruiten en folkloremotieven.


Ook de kinderen hebben in deze tuin een eigen plek. Laat ze maar spelen in deze fantastische speelhut.
De kinderen vermaken zich wel in hun boomhut boven het terras. Ze kunnen ook gaan vissen of lekker snoepen van de aardbeitjes. Laat ze hun gang maar gaan! In deze tuin mag geleefd worden.


Vintage wordt gecombineerd met nieuwe hedendaagse items. Mix and match!


Uitbundig bloeiende planten geven nog meer kleur aan deze tuin.
Een gevoel van vrijheid overvalt je, als je de vrolijke bloementuin binnenstapt. Al die kleuren en dessins. Weg met alle doemscenario’s, hier is het gezellig en knus.


Geplukt uit de eigen tuin.


Bonte bloemen kom je overal tegen.
Vanmiddag nog even die saaie keukenstoel in een fel kleurtje schilderen, zodat het nog gezelliger wordt. Met een paar bont gedessineerde kussentjes erbij is je zelf samengestelde ‘tuinset’ compleet.

#2350